Σιωπή από το ΕΣΡ, παρά τις καταγγελίες

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Το ΕΣΡ μετά το θανάτο του Ροδόλφου Μορώνη, σταμάτησε να ενημερώνει. Έκανε μια συνάντηση με τους δημοσιογράφους τον Ιούλιο, παρουσία του προέδρου και δύο μελών του και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Επιπλέον η πληροφρόρηση που παρέχει η ιστοσελίδα του είναι ελλειπής. Απουσιάζει το αρχείο των αποφάσεών του. Συνεπώς η ενημέρωση του Πολίτη στην Αρχή που Ρυθμίζει την Ραδιοτηλεόραση, είναι περιορισμένη.Αναρωτιέται κανείς γιατί. Στο παρασκήνιο συζητούνται σοβαρές και άλλες υπόθεσεις, όπως παράδειγμα η επιχείρηση απόδοσης βεβαίωσης λειτουργίας σε …λυράρηδες.

Υπάρχουν όμως και σοβαρές καταγγελίες για τις οποίες δεν ενημερώνεται ο κόσμος. Η ΕΤΕΡ έχει στείλει δύο συγκεκριμένες αναφορές για τον χαρακτήρα ραδιοφωνικού σταθμού, η οποία δεν καλύπτεται από την απόφαση που εκδόθηκε μετά , διότι στο συμβούλιο, ξέχασαν να καλέσουν τον καταγγέλοντα! 

Η δεύτερη αφορά ραδιοφωνικό όμιλο και την απορρόφηση σε ένα ΑΦΜ, εταιρείων που κατείχαν στο παρελθόν, άδειες λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών. Οι παλαιοί θα θυμούνται πως η άδεια είναι “παντρεμένοι” με τις εταιρείες.Μεταφέρουμε τις καταγγελίες  που είναι προς διερεύνηση.

Ας ελπίσουμε πως οι δημοσιογράφοι που είναι μέλη του ΕΣΡ, θα σπάσουν το εμπάργκο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *