Στο τραπέζι όλα τα θέματα των media

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Υπομνήματα πάνε και έρχονται ανάμεσα στους εκπροσώπους ΜΜΕ και κυβερνητικών στελεχών, ενώ οι συναντήσεις, επίσημες και ανεπίσημες, έχουν πυκνώσει. Τα ανοιχτά θέματα στον χώρο των ΜΜΕ είναι αρκετά και πολλοί στοχεύουν στην «εξαργύρωση» της υποστήριξης που παρείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Στον χώρο της τηλεόρασης εκκρεμούν οι αποφάσεις για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγινε ήδη η πρώτη συνάντηση για τα επόμενα βήματα και αναμένεται η έκδοση του ψηφιακού χάρτη, ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν οι δύο πάροχοι δικτύου, ΕΡΤ και Digea, να μετακινούνται στις τηλεοπτικές συχνότητες. Τέθηκε το θέμα της αποζημίωσης της Digea από το Δημόσιο, επειδή θα χάσει τις συχνότητες που πήρε το 2014 και θα μειωθεί το φάσμα. Για την ΕΡΤ δεν προβλέπεται καμιά αποζημίωση. Η μετακίνηση της ελεύθερης τηλεόρασης θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι του 2020 καθώς και η κυβέρνηση της ΝΔ προσδοκά πως θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης του Ψηφιακού Μερίσματος 2 στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως το τέλος του 2020.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της αδειοδότησης των περιφερειακών καναλιών. Σε αυτό το επίπεδο κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών ετοιμάζουν υπόμνημα προς τον νέο αρμόδιο υπουργό. Στον Τύπο συζητούνται τα σενάρια ενίσχυσης των εφημερίδων. Παραμένει άγνωστο αν θα προχωρήσει και με ποιον τρόπο η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των μεγάλων εφημερίδων με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *