Στήνεται σκηνικό σκανδάλων;

Uncategorized

Η πρόσφατη αναφορά κυβερνητικού στελέχους στα έσοδα ποδοσφαιρικής ομάδας της SL από τη διαφήμιση που είχε η ΕΡΤ, αξίζει να σημειωθεί. Έρχεται ως συνέχεια του αίτηματος για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ επί των συμβάσεων των διοικήσεων της ΕΡΤ με την SL την τελευταία διετία.

Ο πρώτος στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε πολιτικό χρήμα πίσω από τις συμφωνίες. Ο δεύτερος στόχος- εικάζουμε είναι η υπονόμευση της ΕΡΤ, η οποία παρά το λουκέτο, κατάφερε να συνέλθει οικονομικά μέσα σε 4 χρόνια, έχοντας το σύνολο των εργαζομένων και των Μέσων της, με το ανταποδοτικό τέλος ήδη περιορισμένο στα 3 ευρώ.

Η επίκληση του κυβερνητικού στελέχους στα έσοδα από τη διαφήμιση, είναι απλώς παραπλανητική, διότι η ΕΡΤ δεν επιβιώνει από αυτή. Αντιθέτως, αν αυξήσει το μερίδιο της, αφαιρεί μερίδιο από τα ιδιωτικά. Η ΕΡΤ οφείλει να είναι κερδοφόρος και πλεονασματική, αλλά και με συνέση να διαθέτει τα χρήματά της, για την απόκτηση των αθλητικών διοργάνωσεων. Ούτε λιτότητα, ούτε σπατάλη. Το κρίσιμο μέγεθος είναι η ορθή διαχείριση του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο δυστυχώς θέλει να μειώσει η ΝΔ κατά 50%.

Στο παρελθόν, στην ΕΡΤ, υπήρξαν στην εποχή της ΝΔ, υψηλή θεαματικότητα για την ΕΡΤ, υψηλότατες αποδοχές για ένα κύκλο προσώπων, επιπλέον αμοιβές (μπόνους), ζημίες στον ισολογισμό και ελλείμματα που μεγενθύνονταν. Ας ρωτήσουν τα κυβερνητικά στελέχη για να μάθουν. Αν βρουν κάποιον να τους απαντήσει με ειλικρίνεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *