Επιλέχθηκε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των sites διαβάζουμε πως στο νέο σχήμα στην ΕΡΤ θα συμμετέχουν ως πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμπρίτσος ως διευθύνων σύμβουλος. Ο σχετικός, λοιπόν, διαγωνισμός, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΚΟ, τελείωσε πριν προκηρυχθεί, αφού το πρόσωπο έχει βρεθεί εκ των προτέρων. 

Έχουμε δύο επιστροφές. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, που εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπως και στον  Αθήνα 984, παρουσιάζοντας εκπομπές, επιστρέφει σε θέση ευθύνης, με αρμοδιότητα, επί της ουσίας να ελέγχει τις αποφάσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Για πρώτη φορά στην ιστορία, πάντως υπάρχει αυτός ο άνευ προφάσεων έλεγχος του Μεγάρου Μαξίμου στην ΕΡΤ. Η εταιρεία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, οι αρμοδίες ασκούνται από τον υφυπουργό ψηφιακής πολιτικής, και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνει την ΕΡΤ. Για τη θέση του προέδρου, η νομοθεσία δεν προβλέπει διαγωνισμό.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος, αν ισχύουν τα ρεπορτάζ, μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στην Αγία Παρασκευή, ξανά ως διευθύνων σύμβουλος., Την πρώτη φορά, επί υπουργίας Παύλου Γερουλάνου, επιλέχθηκε με διαγωνισμό που είχε ανατεθεί σε εταιρεία  αναζήτησης στελεχών και ακολούθησε ο θεσμικός διαγωνισμός του δημοσίου. Στην ΕΡΤ, δεν έμεινε πολύ παρά μόνο έξι μήνες . Τον διαδέχθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης, στην πρώτη του και καλύτερή του θητεία στον οργανισμό. Και οι δύο είχαν βρεθεί μαζί στην παλιά NetMed και Multichoice επί σειρά ετών, που είχαν δημιουργήσει τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Ο πρώτος ο τεχνικός διευθυντής, ο δεύτερος ως μάνατζε  Στη συνέχεια, ο Γ. Γαμπρίτσος εργάστηκε για λίγο στην τότε ΟΤΕ TV, και εν συνεχεία για σειρά ετών, ως σύμβουλος επιχειρήσεων, χωρίς να έχει άμεση επαφή με τα ΜΜΕ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *