Τι άλλαξε στην τηλεόραση μετά την αδειοδότηση;

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Θυμάστε τον θόρυβο για τις άδειες; Τα κλάματα των δημοσιογράφων, την τριήμερη παραμονή στις εγκαταστάσεις της ΓΓΕΕ, το “όχι” της ΝΔ στη συγκρότηση της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής;

Ένας μικρός απολογισμός. Οι τηλεπτικοί σταθμοί πληρώνουν για το δικαίωμα να εκπέμπουν σε πανελλαδική εμβέλεια. Αυτό δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν. Άδειες είχαν μόνο οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης, που ως σήμερα έχουν υπογράψει και συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο, με την πρόβλεψη για οικονομικό αντάλλαγμα.

Πόσοι και ποιοι εκπέμπουν όμως; Από το σκηνικό αποσύρθηκε ο ισχυρότερος τηλεοπτικός σταθμός, το Mega. Ο έκτος παίκτης που θα πάρει τη θέση του είναι το One Channel του Β. Μαρινάκη. Μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και τον όμιλο Βαρδινογιάννη έχουν ως και σήμερα τον έλεγχο του υπό ειδική διαχείριση Mega. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πήρε το Epsilon, το οποίο είχε κληρονομήσει το κοιόν του Alter και στη θέση του έβγαλε το Open. Ο Alpha εξαγοράστηκε από την Motor Oil και συνεργάστηκε με το Star. Χωρίς αλλαγές ο ΣΚΑΪ, και ο ΑΝΤ1 που έχει σε αναμονή το Μακεδονία TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *