Καλούνται να πληρώσουν Vodafone TV και WIND Vision τέλη συνδρομητικής TV 

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Εν αναμονή των αποφάσεων του ΕΣΡ για τη Vodafone και τη WIND, αναφορικά με τις δραστηριότητές τους στην ιντερνετική συνδρομητική τηλεόραση, να σημειώσουμε ότι από τις 15 Ιανουαρίου 2018 είναι σε ισχύ η απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για τον «καθορισμό του ύψους και του τρόπου υπολογισμού και καταλογισμού του οικονομικού ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για την παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών». Μετά από δέκα μήνες, στις 11 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση στα γραφεία του ΕΣΡ, παρουσία των εκπροσώπων των Cosmote TV, Nova, Vodafone, WIND «σχετικά με την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 144/2018 για την καταβολή του εφάπαξ ανταλλάγματος για την έναρξη παροχής των ως άνω υπηρεσιών».

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε πως «επιφυλάχθηκε για την έκδοση των αποφάσεών του (έγκριση περιεχομένου και καταλογισμός χρηματικών ποσών), αφού πρώτα εξετάσει τα υπομνήματα των εκπροσώπων των παρόχων». Οι μεν Cosmote TV και Nova έχουν πάρει άδειες στο παρελθόν από το ΕΣΡ και έχουν υπογράψει και συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο και μένει η απόφαση της Αρχής για τις δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Νίκου Παππά, η τιμή για κάθε 24 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος για τις γραμμικές τηλεοπτικές υπηρεσίες είναι ύψους 44.021 ευρώ και για τον αντίστοιχο χρόνο ραδιοφωνικού προγράμματος 8.804 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχει ένα κλιμακούμενο τέλος από 0,5% ως 3% επί του τζίρου για κάθε χρόνο λειτουργίας. Η απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ορίζει πως έναν μήνα μετά την έκδοση της χορήγησης των αδειών το ΕΣΡ δημοσιεύει απόφαση με τον καταλογισμό των ποσών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *