H νέα συμμαχία Cosmote TV-ΕΡΤ

cosmote ΕΡΤ

Το παρασκήνιο στις συμφωνίες των αθλητικών μεταδόσεων

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος τον περασμένο Αύγουστο έστειλε τη λίστα με τα γεγονότα που πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα στην τηλεόραση. Και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ήδη συνάπτονται τηλεοπτικές συμμαχίες, με κομβική εκείνη της ΕΡΤ, που επανήλθε στις αθλητικές μεταδόσεις, με την Cosmote TV.

Η λίστα των γεγονότων μείζονος σημασίας περιλαμβάνει τα εξής: Τους αγώνες του Μουντιάλ, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και σε ζωντανή μετάδοση όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στη διοργάνωση UEFA European Football Championship. Ακόμη περιλαμβάνει τους τελικούς του UEFA Champions League, του UEFA Europa League και του Κυπέλλου Ελλάδος, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.Ενδιαφέρον έχει και το μπάσκετ, καθώς περιλαμβάνονται οι τελικοί του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτά, όπως και ο τελικός της Euroleague και ο τελικός του ελληνικού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης.

Από τη F1 στη Super League

Η συμμαχία ΕΡΤ – Cosmote, σε αντάλλαγμα για την παράλληλη μετάδοση της F1 από τη συνδρομητική πλατφόρμα, έφερε στην Αγία Παρασκευή τους τελικούς του Champions League και του Europa League σε ζωντανή μετάδοση και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με μικρή καθυστέρηση. Η Euroleague μεταδίδεται αποκλειστικά από τη Nova και όλα τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει ελεύθερη μετάδοση των ημιτελικών και του τελικού. Ο στίβος ανήκει στην ΕΡΤ, η οποία συνήθως αποκτά και τα Mundial και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ισχυροποίηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στον αθλητικό τομέα των μεταδόσεων είναι δεδομένη. Απομένει η Super League, στην οποία η Nova έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Αν η ΕΡΤ διεκδικήσει τον (πρωταθλητή) ΠΑΟΚ, που έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Nova, ή κάποιες άλλες από τις εννιά ομάδες που βρίσκονται στη συνδρομητική πλατφόρμα, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *