Όμιλος Antenna: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της La Repubblica

INTERNET ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΠΗΓΗ: www.dw.com

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Σε ιδιαίτερα προχωρημένη φάση, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εφημερίδας La Repubblica, τριών ραδιοφώνων και μιας ψηφιακής πλατφόρμας Podcast, από τον όμιλο Antenna.

Σε ό,τι αφορά την εφημερίδα La Stampa, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εξετάζεται παράλληλα η δυνατότητα πώλησής της σε Ιταλό αγοραστή. Εάν όμως αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει, και η ιστορική αυτή εφημερίδα του Τορίνο μπορεί να περιέλθει στην ιδιοκτησία του ελληνικού ομίλου.

Στο μεταξύ, όπως γράφει η La Repubblica, o Θεόδωρος Κυριακού συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Αλμπέρτο Μπαρακίνι, τον Ιταλό υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης, αρμόδιο για τον τομέα της ενημέρωσης. Ο επιχειρηματίας τόνισε ότι θεωρεί στρατηγικής σημασίας την ενδεχόμενη παρουσία του ομίλου του στην Ιταλία, με στόχο την ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας του και με έμφαση στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην ανεξαρτησία των μέσων που την υπηρετούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.dw.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *