Επένδυση σε ταινίες και αθλητισμό από την ΕΡΤ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εκταμιεύεται 1,6 εκ. ευρώ για τον ελληνικό κινηματογράφο
 ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΡΤΣτο δεύτερο στάδιο του σχεδίου επαναφοράς εισέρχεται η ΕΡΤ. Συμπληρώνοντας ένα χρόνο μετά την επαναλειτουργίας της και έχοντας σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση, παράγοντας τα απαιτούμενα πλεονάσματα κάνει τα επόμενα βήματα για την απόκτηση προγράμματος επενδύοντας στον ελληνικό κινηματογράφο.
Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας η ΕΡΤ επανέρχεται στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα χρηματοδοτήσει με το συνολικό ποσό του 1,6 εκ. ευρώ 22 ελληνικές ταινίες στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το 1,5% του κύκλου εργασιών υπέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης τόνισε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και έκτοτε δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας. «Η ΕΡΤ αγαπά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις» υπογράμμισε ο Λ. Ταγματάρχης Θα χρηματοδοτηθούν παράλληλα μέσω της επαναφοράς του προγράμματος «Μικροφίλμ», και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Ολες οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
 
Το επόμενο διάστημα η ΕΡΤ στρέφει το ενδιαφέρον της στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων.Συνολικά 920 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος   θα μεταδώσει η ΕΡΤ αυτό το Καλοκαίρι με τους αγώνες του Euro 2016 στο Παρίσι από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου   και τους Ολυμπιακούς του Ρίο τον Αύγουστο.. Η διοίκηση της ΕΡΤ εκτιμά πως τα έσοδα θα υπερσκελίσουν τα έξοδα στη διοργάνωση του Euro 2016, Το αθλητικό πρόγραμμα της ΕΡΤ περιλαμβάνει ακόμη το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, Diamont League Στίβου και τη Formula .
 
 
Όλο το Καλοκαίρι θα επανασχεδιαστεί ο ενημερωτικός τομέας με νέα πρόσωπα στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων και με συνεργασίας, με δίκτυα όπως το BBC, το  Euronews και το Al Jazeera. Μέχρι τότε συνεχίζει με το υφιστάμενο πρόγραμμα στην ΕΡΤ1 όπως αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας, αποφασίζοντας για τις ενημερωτικές εκπομπές. Το «Ακριβώς στις δέκα» ανανεώθηκε έως τις 3 Ιουνίου με κόστος για 24 επεισόδια 21.360 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η «Διπλή ματιά» του Σαββατοκύριακου για τον ίδιο αριθμό επεισοδίων με κόστος 24.480 ευρώ, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου ανανεώθηκε η εκπομπή «Focus» με κόστος 16.935 ευρώ. και το «Studio 3» με κόστος 52.718 ευρώ. Ως τις 31 Ιουλίου η «Πρωινή ζώνη» θα συνεχιστεί έως και τις 31 Ιουλίου, με κόστος για 75 επεισόδια 109.245 ευρώ, το «On ERT» έως τις 31 Ιουλίου με κόστος 12.028 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *