«ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου»: Αποκλειστικά στο ERTεcho

ΕΡΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτήν την εβδομάδα εγκαινιάζεται η νέα σειρά του Istorima Digital Nomads in GreeceΤον λόγο λαμβάνουν αγγλόφωνοι που ζουν μόνιμα στη χώρα μας και εργάζονται από εδώ, για να μας πουν πώς πήραν αυτήν την απόφαση, αλλά και διάφορα ευτράπελα που έχουν ζήσει λόγο διαφορετικών νοοτροπιών. Οι ιστορίες αυτές περιλαμβάνονται στα podcast του Istorima το μεγαλύτερο έργο καταγραφής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Το έργο συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming.

Όλες τις ιστορίες μπορείτε να τις ακούσετε στο podcast Istorima στο ERTecho.

Την εβδομάδα 13 έως 19 Μαΐου 2024 θα ακούσουμε:
Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
«Η φονική καταδίωξη»

Τον Φεβρουάριο του 2011, ένοπλοι δράστες πραγματοποιούν ληστεία σε δύο τράπεζες στη Φθιώτιδα. Ακολουθεί η κινηματογραφική καταδίωξή τους από αστυνομικούς, με ανταλλαγή πυροβολισμών και φονικό αποτέλεσμα.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024
«Ένα ρολογάδικο, επένδυση ονείρων»

Ένα χώρος που δεν μετρούσε ο χρόνος, ένας τόπος συνάντησης, μια βιβλιοθήκη: Η Χρυσούλα κι ο σύντροφός της ανοίγουν ένα ρολογάδικο στην Αντιγονιδών, στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε μόλις 12 τετραγωνικά, ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Από τη σειρά  «Η Kατοχή μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών της»  ακούμε το πρώτο μέρος από την ιστορία «Γύρω από τον βάλτο: Δάσκιο – Το γράμμα “Κ”»

To πέταγμα ενός πουλιού μάς οδηγεί από την πόλη της Βέροιας στο γειτονικό χωριό του Δάσκιου. Εκεί, δύο χωριατόπαιδα, ο Βασίλης και ο Γιώργης, βιώνουν διαφορετικά την Κατοχή απ’ ό,τι τα παιδιά της πόλης, ενώ γι’ αυτά η αποχώρηση των Γερμανών από τη χώρα δεν είναι παρά μια ανάσα προτού τα πράγματα χειροτερέψουν. Το δεύτερο μέρος της ιστορίας θα αναρτηθεί στο ERTecho την επόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου.

Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024
«Ο ”Σκουλαρίκιας” που μιλούσε με τη θάλασσα»

Ο Παναγιώτης Μόσχος ή αλλιώς «Σκουλαρίκιας» από τη Λήμνο μπάρκαρε από 15 χρόνων κι ανακάλυψε τα μυστικά των ωκεανών, αλλά και των μακρινών τόπων που γνώρισε. 

From the new series Digital Nomads in Greece we are listening the story: «The secret to productivity»
Digital nomad Nicholas Leecock is escaping mundane life in London and dives into the incredible food of Athens and the crystal-clear waters of the Aegean.

Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTεcho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.

Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη

Info

Το «Istorima» δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του «Istorima» προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *