Πώς σταματούν τις «πειρατικές» μεταδόσεις των αθλητικών γεγονότων Cosmote TV και Nova

EON ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μην υπολογίζετε να δείτε δωρεάν τους αγώνες. Είτε παίζει ο Ολυμπιακός με τη Γουέστ Χαμ για το Europa League, είτε ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για τη Super League, οι πειρατικές συνδέσεις πλέον αναγνωρίζονται. Μια νέα μάχη ενάντια στην πειρατεία έχει ξεκινήσει από την  αρχή της σεζόν, χωρίς την άμεση συνδρομή της Κυβέρνησης που αδυνατεί να αντιληφθεί ως και σήμερα την έκταση του προβλήματος.

Η συμμαχία ενάντια στην πειρατεία της Cosmote TV  με τη Nova φέρνει αποτελέσματα αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για τον εντοπισμό των πειρατικών συνδέσεων. Οι δύο εταιρείες μπορούν πλέον, με ευκολία να βρίσκουν τις πειρατικές  IP και να διακόπτουν την πειρατική μετάδοση των ζωντανών αθλητικών γεγονότων. Πως συμβαίνει αυτό;

Ως μέλη της, οι δύο φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης  καταθέτουν κάθε φορά, εγκαίρως  μία τεκμηριωμένη αίτηση προς την  Εταιρεία Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ). Στη συνέχεια, ΕΠΟΕ, ΕΔΠΠΙ (Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων) και ΕΕΤΤ συνεργάζονται προκειμένου να δοθεί άμεσα εντολή στους παρόχους, ΟΤΕ, Nova, και Vodafone να διακόψουν τις παράνομες μεταδόσεις.

Οι πειρατές αφού διακοπεί η σύνδεση στο IP συνήθως έχουν τη δυνατότητα μέσα σε διάστημα 10 λεπτών να μεταφέρουν τη κίνηση σε άλλη  IP, αλλά με το λεγόμενο «dynamic blocking» οι πάροχοι μπορούν να σταματήσουν άμεσα και τη νέα απόπειρα πειρατικής μετάδοσης, ξανά και ξανά.

Υπερφορολόγηση , μαύρο χρήμα και «πειρατεία»

Αφού ο εντοπισμός των παράνομων IP είναι πλέον …δυναμικός οι οργανωτές του κυκλώματος θα βρίσκονται όλο και πιο εύκολα. Σημειώνεται πως τα κυκλώματα πειρατείας λειτουργούν σαν κακουργηματική πυραμιδική εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό, υπαρχηγούς, πλήθος μεταπωλητών και με μία διαρκή δομημένη δράση σε όλη τη χώρα, με πολλά εκατομμύρια παράνομα έσοδα όλα αυτά τα χρόνια και προσομοιάζουν μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών.

Με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και την παραγωγή μαύρου χρήματος, είναι απαραίτητο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, όπου οι χρήστες λαμβάνουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χρήση πειρατικής τηλεόρασης. Αν η κυβέρνηση θελήσει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και το πρόβλημα της υπερφορολόγησης των εγχώριων παρόχων θα μειωθεί το κόστος των συνδρομών άρα και το κίνητρο για αναζήτηση πειρατικών συνδέσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *