Στον έλεγχο Κυβέρνησης και επιχειρηματιών το ΕΣΡ!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με τις ψήφους της Ν.Δ. και της Ελληνικής Λύσης η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενέκρινε τη νέα σύνθεση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Το νέο ΕΣΡ απαρτίζεται από πρόσωπα που προτάθηκαν από την ΝΔ και εργάζομαι σε μεγάλους τηλεοπτικούς ομιλίες όπως ο ΑΝΤ1, ή διατέλεσαν ακόμη και υπουργοί! Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού 8 από τα 9 μέλη του ΕΣΡ ανήκουν στο κυβερνών κόμμα!

Πρόεδρος τοποθετείται η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία υπήρξε αντιπρόεδρος  της Αρχής , νεος αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και μέλη οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Πέτρος Τριανταφυλλίδης.

Να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νίκη, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για κομματικούς διορισμούς και deal μεταξύ Ν.Δ. και Ελληνικής Λύσης με σκοπό τη διαγραφή του προστίμου του Κυριακου Βελόπουλου. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» εστιάζοντας την κριτική του στο γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν επιτελεί τον ρόλο του πλουραλισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *