Star – Alpha – Nova: Μια συνεργασία σε… αναμονή

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο «νόμος Ρουσόπουλου» (3592/2007) είναι το θεμέλιο για τον έλεγχο της συγκέντρωσης που θα φέρει στην ελληνική αγορά τηλεόρασης η συνεργασία Alpha και Star με τη United Media. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με δύο της αποφάσεις, πριν από τη ρήξη Mega – ANT1 με τη United Media/BC Partners, είχε εγκρίνει την απόκτηση του Alpha από τη Motor Oil και στη συνέχεια τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας παραγωγών Green Pixel από Alpha και Star. Τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα είναι μάλλον διαφορετικά, μετά την κόντρα που ξέσπασε το καλοκαίρι μεταξύ της Nova και των Θοδωρή Κυριακού – Βαγγέλη Μαρινάκη.

H συνεργασία της United Media με την πλευρά Βαρδινογιάννη σε άλλους τομείς, πλην της τηλεόρασης, έχει προχωρήσει. Στη Nova Information & Communication Technologies ΑΕ συμμετέχουν οι Pinston Holdings Limited (50%) και Nova Telecommunications & Media Μονοπρόσωπη ΑΕ (50%). Στον έλεγχο της United Media έχει περιέλθει το 50% της European Media Services, η οποία με τη σειρά της έχει το 50% των ιστοσελίδων Newpost και Sportdog.

Η μετοχική σύνθεση του Alpha έχει αλλάξει από το περασμένο καλοκαίρι και το 50% ανήκει στην Primos Media Sarl και το 50% στη Motor Oil. Από τότε, όμως, δεν έχει γίνει καμιά επίσημη αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του Alpha ή του Star, μετά την κατάργηση της νομοθεσίας που απαγόρευε την επένδυση της συνδρομητικής στην ελεύθερη τηλεόραση. Ο Alpha και το Star μοιράζονται τις ίδιες εγκαταστάσεις, ενώ έχουν από κοινού την Green Pixel Productions. Στο επίπεδο του περιεχομένου, ο Alpha και η Nova συνεργάζονται στη μετάδοση των αγώνων ποδοσφαίρου της Εθνικής Ποδοσφαίρου και των προκριματικών του Euro 2024.

Παράλληλα, η Audiomax Επενδυτική (πρώην Star Investments) ελέγχει στο ραδιόφωνο τους σταθμούς Δίεση FM, Δρόμος FM και Alpha 98,9, το 50,002% της εταιρείας Καλές Ιστορίες ΙΚΕ, του Σταύρου Θεοδωράκη, που ελέγχει την ιστοσελίδα Pod.gr, τις εταιρείες Αλκμαίων Online Media, Neoact Investments Ltd, Zero One Binary Services Ltd, Αλτεμπαρλάν Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης Παιγνίων, Percapita ΑΕ και το 30,63% της Zarkona Trading Limited.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *