“Maestro”, “Milky Way” και “Σιωπηλός δρόμος”: Τρεις σειρές του Mega με διεθνή διανομή

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διεθνής διανομή για τη σειρά του Mega «Milky Way». Ο «νόμος Κρέτσου» στέλνει τη σειρά και στο εξωτερικό, καθώς η παραγωγός εταιρεία η Foss Productions θα συνεργαστεί με μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, τη Fifth Season (πρώην Endeavor), για τη διεθνή διάθεση και διανομή της σειράς σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία έχει παραγάγει και διανείμει σειρές όπως τα «Severance» (Apple TV), «Scenes from a marriage» (HBO), «Killing Eve» (AMC) κ.ά. Το «Milky Way» εντάχθηκε στον «νόμο Κρέτσου» έχοντας αρχικό προϋπολογισμό 2.252.435 ευρώ και το ποσό της επιδότησης ανήλθε στα 900.974 ευρώ. Είναι η τρίτη σειρά με την υπογραφή του Mega που έτυχε ενίσχυσης από το ΕΚΟΜΕ και βρίσκει τον δρόμο της προς το εξωτερικό.

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» του Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη σε παραγωγή της Filmiki Productions προβλήθηκε στην ιταλική τηλεόραση, σε κανάλι της Mediaset, μέσω της Beta Films. Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών της σειράς ανήλθε σε 1.430.023,24 ευρώ και η επιδότηση σε 572.009,28 ευρώ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία έως τώρα είναι η σειρά «Maestro», επίσης της Foss Productions, ο πρώτος κύκλος της οποίας, μετά το Mega, είναι διαθέσιμος σε όλο τον κόσμο από το Netflix. Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είχε προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 2.318.570 ευρώ και έλαβε επιδότηση από το ΕΚΟΜΕ ύψους 927.428 ευρώ. Αναμένεται ο δεύτερος κύκλος της παραγωγής, αρχικά για το Mega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *