Συζήτηση ανάμεσα σε Πειραιά και Μαρούσι για κοινή εταιρεία παραγωγής: Πάνε για… Όσκαρ Mega και ΑΝΤ1

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Νέες διεργασίες στον χώρο της τηλεόρασης και ενώ η χώρα βρίσκεται μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Η προοπτική της συμμαχίας και μελλοντικής εταιρικής Alpha, Star και Nova φέρνει πιο κοντά το Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού. Οι δύο πλευρές διεξάγουν εδώ και καιρό συζητήσεις οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τη συγκρότησης μιας ευρύτερης τηλεοπτικής συμμαχίας.

Εκτός από το ενδεχόμενο τηλεοπτικής συνεργασίας γύρω από τη streaming υπηρεσία ANT1+, εξετάζεται και η δημιουργία κοινής εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών, στη λογική της Green Pixel. Η κοινή εταιρεία των Star, Alpha εξυπηρετεί τους δύο συνεργαζόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα Όσκαρ για την κοινή εταιρεία. Το Mega της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ έχει την εταιρεία RED Productions και ο ΑΝΤΕΝΝΑ την ΑΝΤΕΝΝΑ Productions και εξετάζεται το ενδεχόμενο των συνεργειών ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Η κεντρική συζήτηση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ελληνικής πλατφόρμας με άξονα την σημερινή υπηρεσία ΑΝΤ1+, με άλλη όμως ονομασία. Το σχέδιο περιλαμβάνει την προσθήκη της ταινιοθήκης του Mega, που έχει περάσει στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε εκείνη του ΑΝΤ1, που βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στην υπηρεσία ΑΝΤ1+, μαζί με νέες παραγωγές από τους σταθμούς ΑΝΤ1 και Mega. Η πρώτη προβολή θα γίνεται στην υπό συζήτηση streaming υπηρεσία.

<MET> Το μέτωπο Nova, Alpha, Star μετά τις κάλπες

Στον αντίποδα βρίσκεται το σχέδιο Nova, Alpha, Star, το οποίο θα υλοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, μετά τις εκλογές. Ποσοστά των τηλεοπτικών σταθμών Alpha (50% Primos Media Sarl – 50% Motor Oil) και Star (οικογένεια Βαρδινογιάννη) θα περάσουν στη United Media. Μαζί τους και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Green Pixel αλλά και άλλες μικρότερες εταιρείες με παρουσία στο internet, όπως η European Media Services (50% United Media), με συμμετοχή στις ιστοσελίδες Newpost και Sportdog αλλά και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Star Investments, η οποία ήδη μετονομάστηκε σε Audiomax Investments και ελέγχει τους σταθμούς Alpha 989 (προσεχώς Talk 989), Δίεση και Δρόμος. Υπάρχουν πληροφορίες πως η διεύρυνση του Ομίλου United θα συνεχιστεί στην ελεύθερη τηλεόραση μέσω μιας συνεργασίας με άλλο κανάλι που αναζητάει ενίσχυση την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *