Η επιλογή των προσώπων για τη νέα δίοικηση θα κριθεί. Ήδη υπάρχει ένα αρνητικό σημείο εκκίνησης, καθώς ο Κωνσταντίνος Ζούλας που θα λάβει τη θέση του προέδρου, ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιπλέον, πριν το διαγωνισμό η κυβέρνηση δημοσιοποίησε τις προθέσεις της για το σχήμα δίοικησης. Πρόκειται για ατυχείς χειρισμούς των ανθρώπων της κυβέρνησης της ΝΔ.
Σε λίγες μέρες, όμως τα νέα πρόσωπα, ο Κ. Ζούλας , ο Γ. Γαμπρίτσος, ο Νίνο Ελματζιόγλου και η Ιωάννα Στεφανάκη, θα τοποθετηθούν στο ΔΣ και θα συμπράξουν με τους Δημήτρη Παπαδημητρίου και Αριστοτέλη Μεταξά. Και θα κριθούν επί της οθόνης. Εκεί, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι κυβερνήσεις, τα πάντα κρίνονται στο πρόγραμμα και όχι στη “γραμμή” που θα κουβαλήσει ο δημοσιογράφος στο γυαλί. Οι σειρές είναι εκείνες που φέρνουν την τηλεθέαση στην Ελλάδα και τα δελτία ειδήσεων την αξιοποιούν. Η ΕΡΤ υστερεί σε αυτό τον τομέα από την εποχή του …Παν-Παν. Η προτελευταία σειρά μεταδόθηκε το 2009- εν μέσω αθλητικών μεταδόσεων κυρίως ως υποχρέωση- και η τελευταία, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, το 2018. Η αποτυχία των προσώπων που διαχειρίσθηκαν το κρίσιμο αυτό τομέα είναι πρόδιλη. Ασχολούνταν με όλα τα υπόλοιπα και όχι με την αποστολή τους. Η προηγούμενη κυβέρνηση , στη συνέχεια αποφάσισε να διαθέσει 52 εκατ. ευρώ για αθλητικές μεταδόσεις του ελληνικού πρωταθλήματος μέσα σε 2 χρόνια και να αγοράσει ξένο πρόγραμμα, σειρές και ταινίες. Το ελληνικό πρόγραμμα και πάλι ενταφιάστηκε για ανεξήγητους λόγους.
Με 160 εκατ. ευρώ έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να κάνει τη μεγάλη στροφή στην παραγωγή των σειρών. Η επιλογή του Νίνο Ελματζιόγλου, ενός έμπειρου ανθρώπου στο χώρο των παραγωγών αυτό σηματοδοτεί. Αντί ερασιτεχνών, στο ΔΣ θα υπάρχει ένας έμπειρος άνθρωπος που έχει φάει την παραγωγή με το κουτάλι και έχει προσφέρει στην τηλεόραση μια σειρά όπως το “Νησί” για το Mega. Μαζί με το συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου αρμόδιο για τα θέματα Ραδιοφωνίας, η ΕΡΤ μπορεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα, που συνιστά μέρος της αποστολής της και παγκόσμια τάση. Δείτε το παράδειγμα του Netflix. Ο τρόπος μετάδοσης μέσω Internet είναι μια βαθιά αλλαγή. Όμως ο χρήστης τελικά επιλέγει να δει σειρά ή ταινία. Αυτό πρέπει να κάνει η ΕΡΤ, χωρίς να χάσει σεντ από το ανταποδοτικό τέλος. Αλλιώς, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει.