Άνοδος της συνδρομητικής TV στην Ελλάδα το 2021

EON Nova OTE Streaming ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αύξηση των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα το 2021. Τα στοιχεία της ΕΕΤΤ δείχνουν πως οι συνδρομές τηλεόρασης των παρόχων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο τέλος του 2021 ανήλθαν σε 1,14 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 2,5% σε σχέση με το 2020 (1,11 εκατ.). Το 66% περίπου των συνδρομών αυτών αφορούσε δορυφορικές συνδρομές, ενώ το υπόλοιπο 34% συνδρομές μέσω δικτύου IP. Οι υπηρεσίες συνδρομητικού οπτικοακουστικού περιεχομένου περιλαμβάνουν τους φορείς ΟΤΕ, Nova, Vodafone και Wind, εκ των οποίων η Nova και η Wind προχώρησαν σε συγχώνευση και λειτουργούν ως ενιαίος φορέας.

 Με όχημα το triple play

Ο πιο δημοφιλής τρόπος προσέλκυσης πελατών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ για το 2021, είναι οι συνδυαστικές προσφορές, με πρώτο το double play (σταθερή και internet) με 2,2 εκατ. συνδρομές, αντιπροσωπεύοντας το 49% του συνόλου των συνδυαστικών προσφορών. Δεύτερος δημοφιλέστερος συνδυασμός είναι το triple play, σταθερής τηλεφωνίας, σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης και κινητών υπηρεσιών, με 1,7 εκατ. συνδρομές. Οι συνδρομές τηλεόρασης αυξηθήκαν κατά περίπου 25 χιλ., ανερχόμενες στο τέλος του 2021 σε 1,14 εκατ., με το 55% περίπου εξ αυτών να αφορά αδεσμοποίητες συνδρομές τηλεόρασης, δηλαδή συνδρομές που δεν αγοράζονται ως μέρος μιας συνδυαστικής προσφοράς.

 Αφορολόγητο καθεστώς για τις streaming υπηρεσίες

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας, υπάρχει σχεδιασμός για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στις υπηρεσίες streaming. Οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης Cosmote TV (OTE) και Nova έχουν επιβαρυνθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με τον Ειδικό Φόρο Συνδρομητικής Τηλεόρασης 10% («φόρος Τσακαλώτου»), σε αντίθεση με τους άλλους παρόχους (Netflix, Amazon, Disney+, ANT1+), που δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *