Φιλελεύθεροι με την εγγύηση του “σοβιετικού”- ελληνικού δημοσίου

INTERNET ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με αφορμή ή πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση, επιδότησε τις θέσεις εργασίας και τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Με την περίφημη “λίστα Πέτσα” δόθηκαν μυθικά ποσά σε ιστοσελίδες, σε τέτοιο σημείο ώστε να προκαλέσουν την ενόχληση των ιδιοκτητών των τηλεοπτικλων σταθμών. Υπήρξαν επιπλέον ρυθμίσεις με τη μείωση των υποχρεώσεων των ιδιωτικών σταθμών προς το δημόσιο.

Σε αντιστάθμισμα, τα ΜΜΕ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την κυβέρνηση της ΝΔ, παραπέμποντας στην εποχή του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, όταν διανέμονταν τα έργα και τα δελτία ειδήσεων έπαιζαν Βίσση και Βανδή στα πρώτα θέματά τους.

Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ και ο έλεγχος της ενημέρωσης, λίγη σχέση έχουν με τις αρχές του Φιλεθευρισμού . Το αποτέλεσμα είναι τα ελληνικά media να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την πίεση στά έσοδα που δέχονται από τους μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες. Το νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΜΜΕ χρειάζεται εκ νέου σοβαρή αλλαγή, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πολυεπίπεδες προκλήσεις από την λογοκρισία των πολυεθνικών γιγάντων, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, την υφαρπαγή της διαφήμισης και την μή απόδοση φόρων και εισφορών. Οι φιλελεύθεροι του… “σοβιετικού” ελληνικού δημοσίου, αδυνατούν ως σήμερα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *