Η διαδρομή των κομματικών media

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι κομματικοί σταθμοί έχουν παρελθόν στην Ελλάδα. Με ρύθμιση που είχε προωθήσει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ως υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, το Telecity (μετέπειτα ΤΗΛΕΑΣΤΥ) πέρασε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ που τότε εκπροσωπούνταν στη Βουλή και έκαναν εκπομπές, μεταξύ άλλων ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Telecity είχε πάρει το δικαιώμα εκπομπής από το ΕΣΡ της εποχής της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το δικαίωμα εκπομπής στην περιφέρεια Αττικής. Το ΕΣΡ εκείνης της εποχής είχε απορρίψει την αίτηση του τότε ΣΚΑΪ και εκείνη του ΚΚΕ για το 902 TV. Έλαβαν άδειες αργότερα από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Ο 902 TV εξέπεμπε στη συνέχεια ως κομματικός, χωρίς άδεια και πουλήθηκε στην εταιρεία συμφερόντων του Φ. Βρυώνη για να γίνει το Epsilon και να μπει στη ζωή μας ο Μ. Φουρθιώτης. Η εταιρεία του Epsilon στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στον Ιβάν Σαββίδη και έγινε το Open.

Επίσης, ως κομματικός σταθμός εκπέμπει ως σήμερα ο ραδιοφωνικλός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο, εξαιτίας των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Ρουσόπουλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *