"Χούντα είναι. Θα περάσει;" δίπλα στα "Καλύτερα μας χρόνια"

ΕΡΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο Αρχείο της ΕΡΤ υπάρχει μια εξαιρετική σειρά με την υπογραφή του Φώτου Λαμπρινού. Τίτλος της: “Χούντα είναι θα περάσει;” Προβλήθηκε το 2011 από τη ΝΕΤ, δύο χρόνια πριν καταργηθεί η ΕΡΤ. Η προβολή της αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και εσωτερικές πιέσεις για να μην φτάσει στους τηλεοτιούς δέκτες. Σύμφωνα με το “Βήμα” που περιέγραφε τη σειρά “κάθε ημίωρο επεισόδιο, που καλύπτει κατά κανόνα ένα εξάμηνο, περιλαμβάνει κυρίως εικόνες από τη δραστηριότητα του χουντικού καθεστώτος, διάφορες αντιστασιακές ενέργειες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνή γεγονότα που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα που καλύπτει το συγκεκριμένο επεισόδιο και, τέλος, τα «ποικίλα» θέματα των εβδομαδιαίων ειδήσεων, όπως η καλλιτεχνική κίνηση, η μόδα, διάφορες φολκλορικές εκδηλώσεις, τα σπορ κτλ.

Στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, βρίσκεται και το ομώνυμο βιβλίο του Φώτου Λαμπρινού βασισμένο στη σειρά. Θα μπορούσε να βρίσκεται δίπλα στα “Καλύτερα μας χρόνια” Άλλωστε στη σειρά του Λαμπρινού διατυπώνεται και η το άτυπο μήνυμα της Χούντας “Να περνάμε καλά”.

Συμπίπτει με τη σειρά “Τα Καλύτερα μας χρόνια” την οποία θα έπρεπε έπρεπε να δουν, να προβληματιστούν και να κριτικάρουν, οι έλληνες και οι ελληνίδες διότι αφορά τη ζωή τους και την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *