Πυλώνας Μαρινάκη στα Media

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έπειτα από τεράστια μάχη πέντε χρόνων, το Mega, υπό άλλη ιδιοκτησία, είναι έτοιμο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες. Εγκαταλείφθηκε από τους μετόχους του, συνέχισε να μεταδίδει σήμα, επιχειρήθηκε να εξαφανιστεί πλήρως, δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δημοπρατήθηκε η περιουσία του και αποκτήθηκε από την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη προς 33.999.999 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας επιχειρεί να δημιουργήσει έναν σημαντικό κόμβο στην ενημέρωση: Εξασφάλισε το «Βήμα», τα «Νέα» και το in.gr και μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την επαναφορά του Mega στις οθόνες, πρόκειται να αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξης του 32% στη Forthnet, έχοντας έτσι πρόσβαση στη Nova. Η Forthnet έχει σχέδια για την επέκτασή της και στην κινητή τηλεφωνία, πέρα από τον κομβικό ρόλο που παίζει στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Mega είναι μακροπρόθεσμη και σχετίζεται με την εδραίωσή του στα media. Επί της ουσίας δημιουργεί έναν πυλώνα ενημέρωσης και αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης, της συνδρομητικής και των τηλεπικοινωνιών. Η διαφημιστική δαπάνη θα πρέπει να μοιράζεται πλέον σε έξι σταθμούς εθνικής εμβέλειας (Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ, Open και Mega), ενώ ο ΟΤΕ αποκτά έναν απρόβλεπτο ανταγωνιστή στο πεδίο όπου δραστηριοποιείται, την κινητή τηλεφωνία, το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση. Με το μέτωπο του ποδοσφαίρου να προκαλεί αναστάτωση στην κυβέρνηση και με δεδομένη την κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη, αναμένεται αύξηση της έντασης σε όλα τα πεδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *