Γιατί πρέπει να αποκτήσουν νόμο-ασπίδα οι "4" και να ζημιωθεί η ΕΡΤ;

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΟ
Τ%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%bdο σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι αποκαλύπτικό. Δείχνει πως η κυβέρνηση σπεύδει να “προικίσει” τους 4 αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς με έναν ακόμη “δώρο” εκτός από την κατάργηση του αγγελιοσήμου και των επιστροφών”. Σκέφτεται να καταργήσει και τη δυνατότητα της ΕΡΤ να έχει έσοδα από διαφήμιση.
Πρόκειται για πολιτικό και νομικό λάθος. Πολιτικό λάθος στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς η κυβέρνηση θα αφαιρέσει έσοδα από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο προς τους ισχυρούς εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματίες που θα αποκτήσουν τις άδειες. Αυτό θα προκαλέσει ζημία στην ΕΡΤ και στο δημόσιο που εισπράττει έσοδα από την εταιρεία, ενισχύοντας εμμέσως τους ιδιώτες όπως προκύπτει από το δημοσίευμα.
Η απόφαση αυτή θα αναγκάζει τον κάθε διαφημιζόμενο να πηγαίνει υποχρεωτικά στους ιδιώτες και όχι στην ΕΡΤ, η οποία πιθανότατα θα έχει καλύτερο πρόγραμμα από τους “4”. Θα θελήσει η “Αυγή” να διαφημίζεται στο ΣΚΑΪ ή στο μελλοντικό κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη;  Στερούν από τον πολίτη την  πρόσβαση στην κρατική ραδιοτηλεόραση την οποία πληρώνει.
Τέλος, η ΕΡΤ έχει ήδη συνάψει συμβάσεις, πχ με την  ΤEAM για το Champions League, η οποία συνοδεύεται και από διαφημιστικά έσοδα. Τυχόν απώλεια τους, σημαίνει ζημία στην εταιρεία και στο ελληνικό δημόσιο.
 
Αυτά/
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *