Αλληλογραφία ΕΡΤ-Ολυμπιακού για τον …ΠΑΟΚ!

ΕΡΤ

Και ο Ολυμπιακός μπαίνει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Με επιστολή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Αγραφιώτη, που εστάλη την Παρασκευή προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, θέτει ζήτημα για τις διαπραγματεύσεις της ΕΡΤ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει της τηλεοπτικής σεζόν. Η ΕΡΤ απάντησε με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Δρόσου και με τη δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας.

Η ουσία της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός αυξάνει την ένταση και προς την κυβέρνηση, την ΕΡΤ και τα μέλη της δίοικησης, δηλώνοντας πως δεν δεχθεί συμφωνία του φορέα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επόμενη τριετία συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος δημοσιεύματα. Επίσης αναφέρει, πως δεν υφίστανται πλέον λόγοι διάσωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και πως επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιωματός της.Και επιχειρεί να φέρει πρόβλημα στο ΔΣ της ΕΡΤ, απομακρύνοντας το πολιτικό πεδίο από τη συζήτηση.

Η ΕΡΤ ανταπαντά δηλώνοντας πως υφίσταται η σύμβαση με τις 7 ΠΑΕ της Super League και καμία άλλη και πως όλα τα υπόλοιπα περί συζητήσεων με τον ΠΑΟΚ, προέρχονται από τις εφημερίδες. Δηλώνει ανοικτή σε συζήτηση και με τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο παρελθόν, επί ιδιοκτησίας Σ. Κόκκαλη και κυβέρνησης Κ. Καραμανλή συνεργάστηκε επί μακρόν με την ΕΡΤ, όπως και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ την επόχη εκείνη.

ώρα, όμως η συζήτηση αυτή προωθείται εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, στο δρόμο των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Επίσης, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η λαλίστατη ΝΔ στις ανακοινώσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις αποφεύγει να τοποθετηθεί για το ποδόσφαιρο, καθώς δεν ανοίγει το θέμα της …ποδοσφαιρικής επιχειρηματικότητας. Περιορίζεται μόνο σε τοποθετήσεις του τύπου “να δούμε  τη σχέση κόστους και οφέλους”. Αλλά δεν ρισκάρει να πει πως θα ακυρώσει ή θα συνεχίσει τις συμβάσεις της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ για να μην δυσαρεστήσει κάνενα πριν την κάλπη


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *