Πρόστιμα 480.000 ευρώ του ΕΣΡ ακύρωσε η Ραδιοτηλεοπτική

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Οι όροι μεταβίβασης του Epsilon στην Dimera Media Investments
Έως τις 31/12/2017 είχαν επιβληθεί από το ΕΣΡ σε βάρος της Ραδιοτηλεοπτικής διοικητικά πρόστιμα συνολικού ποσού 1.065.000 εύρω. Η Ραδιοτηλεοπτική έχει προσβάλει με αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ πρόστιμα ποσού 850.000 ευρώ, ενώ έχει ήδη αποπληρωθεί το ποσό των 80.000 ευρώ, ενώ για πρόστιμα ποσού 775.000 ευρώ, τα οποία δεν έχουν λογιστικοποιηθεί, έχει επιτευχθεί η αναστολή της εκτέλεσης των καταλογιστικών αποφάσεων, βάσει εκδοθεισών αποφάσεων της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Τέλος, για το ποσό των 480.000 ευρώ εκδόθηκαν ήδη δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες ακυρώνονται τα σχετικά πρόστιμα.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό της εταιρείας για το 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου η επιχείρηση άλλαξε χέρια και από το Epsilon TV προέκυψε τελικά το Open. Με τη συμφωνία Βρυώνη – Σαββίδη στις 11 Αυγούστου 2017 μεταβιβάσθηκαν οι ονομαστικές μετοχές της Ραδιοτηλεοπτικής από την Α – Orizon Media Ltd στη νυν μέτοχο Dimera Media Investments Ltd, ενώ οποιαδήποτε τυχόν οικονομική υποχρέωση προκύψει βαρύνει την εταιρεία συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη. Επίσης η ίδια εταιρεία βαρύνεται με δικαστικά έξοδα και αγωγές για το προηγούμενο διάστημα. Προς εξασφάλιση των ενδεχόμενων απαιτήσεων που θα προκύψουν στο μέλλον κατά της A – Orizon Media Ltd, η εταιρεία Piolano Ventures Ltd έχει παραχωρήσει στην Dimera προσημείωση υποθήκης σε ακίνητη περιουσία της μέχρι του ποσού των 2.000.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων.
Θυμίζουμε πως το 2013, όταν πουλήθηκε ο σταθμός από το ΚΚΕ στον Φίλιππο Βρυώνη, ένας από τους όρους ήταν η κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας. Το συσταθέν ενέχυρο δεν εκτείνεται επί των καρπών και των πάσης φύσεως ωφελημάτων των ενεχυριασμένων μετοχών και όλα τα δικαιώματα των ενεχυριασμένων μετοχών, συμπεριλαμβανόμενων των δικαιωμάτων ψήφου, παραμένουν στον εκάστοτε μέτοχο της εταιρείας, και συγκεκριμένα στην Dimera Media Investments Ltd, δεν καταλαμβάνονται από την ενεχυρίαση και δεν ασκούνται από τον ενεχυρούχο δανειστή ΚΚΕ. Η νέα διοίκηση έως σήμερα υλοποιεί πλήρως όλους τους όρους του συμφωνητικού έναντι των συγκεκριμένων υποχρεώσεων.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *