Ο χρόνος πιέζει τις τράπεζες για τη Nova

cosmote ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι τράπεζες κρατάνε στα χέρια τους την πορεία δύο σημαντικών επιχειρήσεων ΜΜΕ και , εξ αντικειμένου, να προσδιορίσουν το παιχνίδι, στα media.  Η αποδέσμευση των εταιρικών λογαριασμών του Mega και η εξεύρεση επενδυτή για το 32,6% των μετοχών που κατέχουν, είναι τα δύο ζητήματα στα οποία οι τράπεζες πρέπει να απαντήσουν με πειστικό τρόπο. Στην περίπτωση του Mega, οι χειρισμοί τους σκορπούν απογοήτευση, καθώς συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια σε μια από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις του κλάδου, λέγοντας “όχι”, προς το παρόν, σε επιχειρηματίες του βεληνεκούς του Βαγγέλη Μαρινάκη και σε όμιλους όπως αυτός της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να βρεθεί μια σοβαρή λύση.
 
Στην περίπτωση της Forthnet, δεν υπάρχει χρόνος. Οι τράπεζες γνωρίζουν, έχοντας μετατρέψει τις ομολογίες σε μετοχές της Forthnet, ποια είναι η κατάσταση της εταιρείας και επιπλέον έχουν στα χέρια τους προσφορές από τουλάχιστον  3 ενδιαφερόμενους με σημαντική κεφαλαιακή βάση, Κατάφεραν να καθυστερήσουν ένα χρόνο και να μην δώσουν λύση, αλλά εδώ τώρα  είναι η ώρα των άμεσων αποφάσεων. Επιλέγοντας επενδυτή, δίνουν λύση, καθυστερώντας μπαίνουν σε περιπέτειες.
Ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός για μια σειρά από λόγους, ακόμη και για το Champions League. Η TEAM, σε μια χώρα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση θα βρει 4 ενδιαφερόμενους. Την Cosmote, κάτοχο των δικαιωμάτων ως το τέλος της σεζόν, τη Nova και δίπλα της, τη Vodafone και τη WIND, για να αποφασίσει ποιος θα δείχνει το Champions League και το Europa League την επόμενη …μαγική τριετία.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *