Συνάντηση για τη συστέγαση Alpha-Star

Uncategorized


Με φόντο την ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης με αίτημα την ενημέρωση της Βουλής για τα αποτελέσμα του ελέγχου στους 5 αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς για την τήρηση της νομοθεσίας, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα νέα συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων της διοίκησης σε Alpha και Star.

Οι τελευταίοι επιμένουν πως δεν πρόκειται για κανενός είδους «σύμπραξη» ή «συγχώνευση» καναλιών αλλά για «απλή συστέγαση». Οι εργαζόμενοι ωστόσο από την πλευρά τους έχουν καταθέσει πλήθος γεγονότων που αποδεικνύουν πως τα δυο κανάλια χρησιμοποιούν πλέον «κοινό» προσωπικό και για τους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς. Τόσο στη συνάντηση που είχαν με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όσο και στο υπουργείο Εργασίας στην πρώτη συνάντηση της 3μερούς, οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ και της ΕΣΗΕΑ έθεσαν τα νέα δεδομένα. Όπως ο δανεισμός εργαζομένων από θυγατρικές εταιρείες των δυο καναλιών, η χρησιμοποίηση των κοινών ρεπορτάζ, κ.ά.

Κανένα από τα αρμόδια όργανα, όπως το ΕΣΡ ή το υπουργείο Εργασίας δεν δείχνουν διάθεση να ελέγξουν τις πρακτικές των Alpha- Star. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ζητούν συγκεκριμένη ενημέρωση για το αν τηρούνται οι όροι της αδειοδότησης, όπως ο αριθμός των 400 ατόμων και η τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους σταθμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *