ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βαλκανικό δίκτυο από την ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3 παραμένει σε μια μετέωση φάση. Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της ΕΡΤ που δεν σταμάτησε να εκπέμπει ούτε δευτερόλεπτο, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάτησε το κουμπί και απλώθηκε το μαύρο στις οθόνες. Ο αγώνας αυτός, σεβαστός, διαμόρφωσε τους ανθρώπους.

Από την επιστροφή της ΕΡΤ το 2015 λίγα πράγματα έγιναν για την ΕΡΤ3 και σήμερα χρειάζεται ώθηση σε περιεχόμενο και πρόγραμμα. Η ΕΡΤ3 χρειάζεται κάτι περισσότερο από ποιοτικές ταινίες και ξεχωριστά ντοκιμαντέρ, οικοκολογικού ενδιαφέροντος. Θα μπορούσε να είναι ο φορέας που θα αναλάμβανε την ανάδειξη της ομορφιάς της χώρας, με εκπομπές του τύπου “Ταξιδεύοντας” και “Μένουμε Ελλάδα” .

Δεν αρκεί, όμως. Η ΕΡΤ3 με σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκη, έχει μπροστά της τα Βαλκάνια. Η δημιουργία μιας ειδησεογραφικής πλατφόμας για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας είναι επιβεβλημένη, όπως και η ίδρυση ενός μουσικού σταθμού που θα ενώνει τα βαλκάνια, έναν Βαλκανικό Kosmos, με τις μουσικές και τις φωνές των χωρών της Νοτιοαναλατολικής Χερσονήσου,

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.