ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο “νόθος αστισμός” καταστέφει τα Media

Η επόμενη ημέρα στα media, πρέπει να βρει σοβαρούς επιχειρηματίες στο τιμόνι των οργανισμών. Τα κρούσματα “εγκατάλειψης του σκάφους” πληθαίνουν στον κλάδο.

Εύποροι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών πιστεύουν πως πρόκειται για ένα παιχνίδι που μόλις στραβώσει μπορούν να το πετάξουν και να πάνε παρά δίπλα και να συνεχίσουν να περνάνε καλά, με μοναδικό κόστος ορισμένες ημέρες αρνητικής δημοσιότητας. Ο “νόθος αστισμός” όπως τον περιέγραφε ο μακαρίτης Παναγιώτης Κονδύλης, έχει απλωθεί και στα media, δημιουργώντας χάσματα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τις σχέσεις εργασίας. “Πλούσιοι, όμορφοι και πετυχημένοι” που κάνουν το χόμπι τους, κάνοντας ψυχαγωγική βόλτα, σε ένα ευαίσθητο πεδίο πολιτικής ισχύος, στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι η υπευθυνότητα.

Οι σοβαροί εκδότες εφημερίδων και ΜΜΕ είναι λίγοι. Αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και την αποστολή τους και μέσα από περικοπές ή και απολύσεις, αλλά και άφθονη εργασία και επιμονή επιχειρούν να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τις επιχειρήσεις τους. Η μεταφορά των πληροφοριών είναι μια εύθραστη υπόθεση. Αν και μετά από αυτή την καταστροφή δεν υπάρξει αναδιοργάνωση στα media, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.