ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Από το Mega στο One Channel :Προετοιμασία για την εθνική εμβέλεια

Την επόμενη ημέρα της πανελλαδικής κάλυψης προετοιμάζει το One Channel. Ο σταθμός του Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς δίπλα στην ιντερνετική μετάδοση σε όλη τη χώρα προσθέτει και της Nova και της Cosmote TV, μέσα από την υπηρεσία GO. Η κίνηση αυτή επιτρέπει την άμεση μετάδοση χωρίς να ζητηθεί η έγκριση από το ΕΣΡ, καθώς πρόκειται για δραστηριότητα μέσω Internet, που απευθύνεται στο κοινό που βλέπει τις δύο πλατφόρμες.

Τρία βασικά χαρακτηριστικά έχει το One Channel της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ως σήμερα. Τα εντυπωσιακά σκηνικά, η εξαιρετική σκηνοθεσία που έχουν οι εκπομπές και η αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή που έχει. Είναι μια πρόγευση από το μέλλον, εφόσον χορηγηθεί άδεια στην εταιρεία από το ΕΣΡ. Οι ρυθμοί του ΕΣΡ επηρεάζονται από τον φόρτο εργασίας των εκλογών και ο οικονομικός έλεγχος θα κρατήσει τουλάχιστον δύο μήνες. Όμως δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει εμπλοκή στη χορήγηση της άδειας αν παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Προϋπόθεση πάντως σε σχέση με τη νομοθεσία είναι η πληρωμή της πρώτης δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Άλτερ Έγκο, η εκπομπή του καναλιού αναμένεται τον Σεπτέμβριο, πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές του Οκτωβρίου. Αν οι εκλογές γίνουν τον Ιούνιο, ο σταθμός δύσκολα θα προλάβει την πανελλαδική εκπομπή. Καθώς η εταιρεία εκδίδει το «Βήμα» και τα «Νέα» και έχει στην ιδιοκτησία του και το www.in.gr, οι εργαζόμενοι, με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, μπορεί να κληθούν να απασχοληθούν όπου τους ζητήσει η εταιρεία, συνεπώς και στον τηλεοπτικό σταθμό.

<ΜΕΤ> Στόχος η ταινιοθήκη του Mega

Η αγορά περιμένει με επιφύλαξη την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πεδίο της τηλεόρασης. Θεωρούν πως δύσκολα η αγορά θα αντέξει έναν ακόμη παίκτη και επισημαίνουν πως τα έσοδα θα μειωθούν περισσότερο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που ήδη έχουν αδειοδοτηθεί. Είναι άγνωστη, προς το παρόν, η προετοιμασία που έχει γίνει για την προμήθεια προγράμματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν μπορεί να αποκλειστεί η διεκδίκηση της ταινιοθήκης της Τηλέτυπος από την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ. Με τα δημοφιλή προγράμματα του Mega, στο οποίο είναι μέτοχος ακόμη η εταιρεία με ποσοστό της τάξης του 20%, ο σταθμός μπορεί να ενισχυθεί άμεσα στο επίπεδο της τηλεθέασης.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.