Και η ΕΙΗΕΑ στο ΣτΕ για το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 

Πληθαίνουν οι προσφυγές στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή εισφοράς 2% στο τζίρο όλων των επιχειρήσεων ΜΜΕ υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Την περασμένη Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η σειρά της ΕΙΗΕΑ να καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του υφυπουργού εργασίας Τάσου Πετρόπουλου για την επιβολή της νέας ασφαλιστικής εισφοράς.
 
Την προσφυγή υπογράφουν ο δικηγόρος Ηλίας Θεοδωράτος και ο νέος νομικός σύμβουλος της ΕΙΗΗΕΑ Κωστής Φιλιππόπουλος. Ο πρώτος υπογράφει και την προσφυγή της ΕΙΙΡΑ στο ΣτΕ με βασικό επιχείρημα πως «η εισφορά του 2% αποτελεί ανεπίτρεπτο έμμεσο φόρο υπέρ τρίτων, ο οποίος, πέραν του ότι αντίκεται στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία της Ε.Ε., πλήττει την επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, θέτει σε κίνδυνο βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών και οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας” Από την άλλα δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ίδιου του ασφαλιστικού φορέα, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες προς εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις αν και έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης, καθόσον, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δεν έχει προωθηθεί κανένα μέτρο στήριξης της ιδιωτικής ραδιοφωνίας. Η τρίτη προσφυγή κατατέθηκε από την  Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου  από κοινού με την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), την Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) και την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ).
 
Θυμίζουμε πως η “ιδέα” ανήκει στην ΕΙΤΗΣΕΕ την οποία προώθησε στην Τρόικα και από εκεί προωθήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στα υπουργεία της κυβέρνησης, που προώθησαν το σχετικό αίτημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *