Δημοσιογράφοι που γίνονται υπουργοί και ξαναγίνονται δημοσιογράφοι

Πολιτική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πότε παρουσιαστές και πότε υπουργοί!

Περιστρέφεται χωρίς διακοπή η κοινή πόρτα δημοσιογραφίας και πολιτικής. Τη μία ημέρα ο παρουσιαστής λέει ειδήσεις και την άλλη είναι εκπρόσωπος Τύπου κόμματος ή υπηρεσιακής κυβέρνησης. 

Παλιότερα, όσοι δημοσιογράφοι γίνονταν υπουργοί δεν επέστρεφαν στον κλάδο. Ο Γιάννης Καψής, από διευθυντής στα «Νέα», έγινε υπουργός της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος ήταν πολιτικός αναλυτής του «Βήματος», έγινε υπουργός του Κώστα Σημίτη, αλλά δεν επανήλθε στον Τύπο. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος άφησε το Mega και το Star για να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά στη συνέχεια δεν επανήλθε στη δημοσιογραφία, ενώ, μετά από μια περίοδο… αγρανάπαυσης, το 2019 και στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την άλλη πλευρά, ύστερα από πολυετή θητεία στη δημοσιογραφία, δημιούργησε το Ποτάμι και μετά το τέλος του κόμματος επέστρεψε στις εκπομπές του στον Alpha και στα podcasts του pod.gr. Ο Παντελής Καψής, διευθυντής των «Νέων» επί σειρά ετών, διετέλεσε υπουργός ΜΜΕ στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στη δημοσιογραφία. Ο Γιάννης Μιχελάκης, επί πολλά χρόνια διευθυντής ειδήσεων στο Mega και στον ΑΝΤ1, μετά τη θητεία του στην κυβέρνηση Σαμαρά επέστρεψε στη δημοσιογραφία. Η Πόπη Τσαπανίδου, δημοσιογράφος στο Mega, στην ΕΡΤ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στον ΣΚΑΪ και στο Star, αποφάσισε να αλλάξει πόστο και να αναλάβει τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα είχε αναλάβει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Open. Απέναντί της ήταν ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος διατηρεί τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κατά την περίοδο των εκλογών, με σύμβουλο τη Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια ειδήσεων στο Mega, στην ΕΡΤ (επί κυβέρνησης Καραμανλή) και στον ΑΝΤ1.

Από την Παρασκευή 26 Μαΐου, ο Ηλίας Σιακαντάρης, δημοσιογράφος με διαδρομή στον ΣΚΑΪ και στον Alpha, άφησε τη θέση του παρουσιαστή της ενημερωτικής ζώνης του ΕRT News και ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η ΕΣΗΕΑ, όπου συνεργάζονται αρμονικά οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, είδε την Άρια Αγάτσα, αντιπρόεδρο του σωματείου και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΑΠΕ, να εκλέγεται με τη ΝΔ στις 21 Μαΐου. Μάλιστα, είχε εκλεγεί βουλευτής μία φορά με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στο παρελθόν, ενώ είχε θέσει και υποψηφιότητα με τη ΝΔ επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *