Το διεθνές Forum Δημοσιογραφίας 2023 από το iMEdD στις 28-29-30 Σεπτεμβρίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας, η πρωτοβουλία του iMEdD (incubator for Media Education and Development) για την ετήσια συνάντηση της δημοσιογραφικής κοινότητας στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260.

Σε συνέχεια της περσινής διοργάνωσης, η οποία φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες των ΜΜΕ και φοιτητές δημοσιογραφίας, 120 ομιλητές και 30 διεθνείς οργανισμούς, το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας 2023 θα παρουσιάσει μια σειρά ομιλιών, εργαστηρίων, ανοιχτών συζητήσεων και άλλων δράσεων για όσα απασχολούν την ατζέντα γύρω από τη δημοσιογραφία ανά τον κόσμο. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να φύγουν πιο ενημερωμένοι, δικτυωμένοι και εμπνευσμένοι με νέες ιδέες και πρακτικές στην εργαλειοθήκη τους.

Το τριήμερο Forum θα εστιάσει, ανάμεσα σε άλλα, στην ελευθερία του Τύπου σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, τις νέες μεθόδους και εργαλεία της δημοσιογραφίας δεδομένων, την κάλυψη της κλιματικής κρίσης, της διαφθοράς και του πολέμου, καθώς και τους τρόπους που τα σύγχρονα μοντέλα συνεργασιών και  καινοτόμα σχήματα βιωσιμότητας, μπορούν να ενισχύσουν την ανεξαρτησία και να αλλάξουν το τοπίο των ΜΜΕ.

Παράλληλα, το Media Village θα φιλοξενήσει και φέτος ανεξάρτητα Μέσα και δημοσιογραφικούς οργανισμούς, που θα παρουσιάσουν το έργο και το όραμά τους μέσα από ειδικά sessions.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα και το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ομιλητές, οι ομιλήτριες καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, forum.imedd.org.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

#iMEdDIJF23

-//-

Λίγα λόγια για το iMEdD:

Το iMEdD (incubator for Media Education and Development) είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός Oργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας, της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία. Παραμείνετε ενημερωμένοι για όλες τις δραστηριότητες του iMEdD με την εγγραφή σας στο newsletter ή ακολουθώντας τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *