Τζόνι Καλημέρης, ο άνθρωπος-τηλεόραση

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 
– Η διαδρομή του σε Mega, ANT1, Star, ΕΡΤ, Alpha, Epsilon
 
 
Ο Τζόνι Καλημέρης έχει περάσει από τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης. Είναι από τα πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τον μηχανισμό λειτουργίας της ιδιωτικής αλλά και της κρατικής τηλεόρασης, στην οποία έχει βρεθεί τρεις φορές. Προ ημερών ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, με στόχο να φτιάξει από την αρχή τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.
Η πρώτη εμφάνιση στην τηλεόραση του ανθρώπου που έπαιζε πόλο στα νιάτα του ήταν στη θέση του διευθυντή Προγράμματος του Mega, από το 1989 έως το 1998, όπου ήταν μέλος μιας μεγάλης ομάδας στελεχών και είχε την ευθύνη για κάποιες από τις καλύτερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Στη θέση αυτή βρέθηκε μαζί με τον Κώστα Γιαννίκο και τον Απόστολο Δοξιάδη, στην ομάδα δε μετείχαν ακόμη ο Λευτέρης Ξανθόπουλος και ο Δημήτρης Νόλλας. Μετακινήθηκε για πρώτη φορά στον μεγάλο αντίπαλο του Mega την εποχή εκείνη, στον ΑΝΤ1 (1998-1999), ως corporate development. Την περίοδο 1999-2000 ανέλαβε τη διεύθυνση Προγράμματος του Star και στη συνέχεια, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ήθελε να φτιάξει τον δικό του τηλεοπτικό σταθμό, παρέμεινε για ένα έτος (2000-2001), αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό του. Επέστρεψε για δεύτερη φορά στον ΑΝΤ1 και πάλι ως corporate development.
Για έναν χρόνο (2003-2004), ανέλαβε γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, επί διοίκησης Άγγελου Στάγκου και ήταν ο μοναδικός που παραιτήθηκε ύστερα από ένα black out στο σήμα της ΕΡΤ. Συνέχισε την καριέρα του (2004-2006) ως διευθύνων σύμβουλος του Alpha, ο οποίος είχε περιέλθει στον έλεγχο του Δ. Κοντομηνά και επέστρεψε στην ΕΡΤ ως ειδικός σύμβουλος το διάστημα 2006-2010, επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου. Το διάστημα 2012-2013 ήταν ξανά στην ΕΡΤ ως ειδικός σύμβουλος, ενώ τα μαύρα σύννεφα πύκνωναν πάνω από την Αγία Παρασκευή.
Στη συνέχεια, ανηφόρισε στην Κάντζα και στον Alpha για δύο χρόνια (2013-2015) ως εντεταλμένος σύμβουλος και μετά ξαναπήγε στον ΑΝΤ1 ως chief content officer. Αποχώρησε πριν από έναν χρόνο για να αναλάβει τη θέση του ο Γιάννης Λάτσιος, ο οποίος στη δεύτερη επιστροφή του στον ΑΝΤ1 έμεινε μόλις 10 μήνες.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *