«Κόβει» τις εκπομπές Βελόπουλου το ΕΣΡ;

Uncategorized

Χωρίς τις εκπομπές του Κυριάκου Βελόπουλου ανά την Ελλάδα, από τώρα και στο εξής. Η υπ’ αριθμ. 2015/2022 απόφαση του ΕΣΡ, η οποία δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2023 και αφορά τη μετάδοση εκπομπών του Action 24 –την εποχή που ανήκε στον Διονύση Παναγιωτάκη, τα έτη 2021 και 2022– από το TRT Θεσσαλίας, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Το ΕΣΡ, με ανακοίνωσή του, στην οποία αποφεύγει να αναφερθεί σε σταθμούς, επισημαίνει –προεκλογικά– την ισχύ της απόφασης, η οποία αναφέρει ότι τηλεοπτικός σταθμός (περιφερειακής εμβέλειας) υπέπεσε σε διοικητικό αδίκημα, διότι «μετέδωσε σε τακτική (επαναλαμβανόμενη) βάση (ενημερωτικά) τηλεοπτικά προγράμματα, που είχαν προηγουμένως προβληθεί (και) από άλλον τηλεοπτικό σταθμό, ο δε ισχυρισμός του ότι έπραξε τούτο επειδή είχε συμβληθεί με την ίδια παραγωγό του προγράμματος επιχείρηση προβάλλεται αλυσιτελώς». Στον σταθμό TRT επιβλήθηκε σύσταση, η δημοσίευση της οποίας, όμως, παράγει νομικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών, το ΕΣΡ απαγορεύει την αναμετάδοση εκπομπών τηλεοπτικών σταθμών που προβάλλονται για πρώτη φορά από περιφερειακούς σταθμούς της Αττικής και στη συνέχεια αναμεταδίδονται από τηλεοπτικούς σταθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, χωρίς να αναφέρεται σε ονόματα στην ανακοίνωσή της (!), δεν επιτρέπει και την αναμετάδοση των εκπομπών του Κυριάκου Βελόπουλου, αν αυτές θεωρούνται ενημερωτικές ή άλλου είδους πρόγραμμα. Το μοντέλο Βελόπουλου, το οποίο ανέχθηκε επί έξι έτη και τέσσερις μήνες το ΕΣΡ, περιλαμβάνει την αγορά χρόνου σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τη χώρα και τη μετάδοσης της ίδιας εκπομπής, που περιλαμβάνει σχόλια και εμπορικές αναφορές (telemarking), με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *