Τι θα δούμε τη σεζόν 2023 – 2024

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι συμφωνίες και οι συζητήσεις για τις σειρές

Νέες σειρές και ανανεώσεις προγραμμάτων στον τηλεοπτικό ορίζοντα για τη σεζόν 2023 – 2024. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό συζητήσεις και έχουν εξασφαλίσει παραγωγές ή διαπραγματεύονται για νέες σειρές, έχοντας στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Η ΕΡΤ διαθέτει το πλεονέκτημα του ανταποδοτικού τέλους, ενώ στην περίπτωση της ιδιωτικής τηλεόρασης υπάρχουν οι δεσμεύσεις του υπό μετασχηματισμό ΕΚΟΜΕ για τη συνέχεια των χρηματοδοτήσεων, και ενώ η χώρα οδεύει προς εκλογές. Υπενθυμίζεται πως οι μεγάλες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση, που καθήλωσαν το κοινό, ξεκίνησαν με την εφαρμογή του ν. 4487/2017, ο οποίος προσέφερε ένα σταθερό και αξιόπιστο εργαλείο για την παραγωγή προγράμματος.

Ο Alpha συζητάει με τον Διονύση Παναγιωτάκη για «Το Προξενιό της Ιουλίας», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη, ενώ θα συνεχιστεί για μία ακόμη χρονιά ο «Σασμός» από την J.Κ. Productions. Η Barkingwell Media του Νίκου Κοκλώνη φαίνεται να έχει προτείνει στον Alpha τη συνέχεια της σειράς «Μάγισσες της Σμύρνης», βασισμένη στο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη με τίτλο «Κατίνα 1922 – 1925».

Ο ΑΝΤ1 έχει προγραμματίσει τη μετάδοση της νέας σειράς εποχής «Μάγισσα», σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη και σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου και παραγωγή από τη J.K. Productions, ενώ οι «Ψυχοκόρες» της Πένυς Φυλακτάκη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, θα είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή μυθοπλασίας της εταιρείας Feelgood για τον ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1. Ο ΣΚΑΪ έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη J.K. Productions για τους «Πανθέους». Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη, άφησε εποχή, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΡΤ, πριν από πολλά χρόνια. Η Cosmote TV θα συνεχίσει να επενδύει στη μυθοπλασία με τη σειρά «17 κλωστές», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Συνεχίζει τις επενδύσεις σε πρόγραμμα η ΕΡΤ

Ο σχεδιασμός της ΕΡΤ γίνεται με την εγγύηση του ανταποδοτικού τέλους. Το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε (με ψήφους 4-2) την κωμική σειρά «Στα Σύρματα», σε παραγωγή της Ηybrid Com & Pro ΙΚΕ, με τον Τάσο Νούσια και τον Θανάση Τσαλταμπάση. Εγκρίθηκε επίσης η σειρά «Έρημη χώρα» (8 επεισοδίων) του Γιώργου Γκικαπέππα, με τους Ελισάβετ Μουτάφη και Γιώργο Καραμίχο, με εταιρεία παραγωγής τη Needafixer. Η κρατική τηλεόραση έχει μεταθέσει την προβολή της σειράς «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση για το 2024, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σειρά «Κάνε ό,τι κοιμάσαι» σε σενάριο Γιάννη Σκαραγκά με άλλο τίτλο, ενώ περιμένουν τις προτάσεις του Φοίβου Δεληβοριά για τα «Νούμερα». Η ΕΡΤ συζητάει για μία ακόμη παραγωγή, την «Ηλέκτρα», βασισμένη σε υπό έκδοση μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, και περιμένει την «Παραλία», μια σειρά που θα περιγράφει τη ζωή στα Μάταλα της Κρήτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *