“Παράβαση καθήκοντος” διαρκείας με τις άδειες

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μετά την απόφαση καταδίκη του Νίκου Παππά, πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με ψήφους 13-0 για “παράβαση καθήκοντος” στην περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών προκύπτουν εύλογες απορίες. Η πρώτη είναι αν το τοπίο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών από το 2019 ως και σήμερα ρυθμίστηκε. Αν όχι, γιατί δεν συνέβη. Τι δεν έπραξε το ΕΣΡ και τι δεν έκανε η σημερινή Κυβέρνηση. Και, φυσικά ποιες είναι οι απώλειες για το ελληνικό δημόσιο.

  • Απορίες

Για τα όσα συνέβησαν το 2016 με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών υπάρχουν οι εξής απορίες:

  1. Γιατί η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, επέμεινε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης από τη ΓΓΕΕ και όχι από το ΕΣΡ, το οποίο εξαιτίας της άρνησης της ΝΔ δεν μπορούσε να συγκροτηθεί. Γιατί στο σημείο αυτό δεν εξάντλησε τις θεσμικές δυνατότητες που υπήρχαν ώστε να συναινέσει η ΝΔ ως αντιπολίτευση και να προχωρήσει στην αδειοδότηση;
  2. Γιατί ο Χρήστος Καλογρίτσας με το παρελθόν της “Πρώτης” και του “Επτάμιση” ήταν ο άνθρωπος που κατέβηκε για να διεκδικήσει άδεια, ενώ υπήρχαν παράλληλα ήταν η γνωστή η σχέση με κεντρικό πρόσωπο στη ΝΔ.
  3. Γιατί μέσα από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, επιχειρήθηκε να δοθεί η λύση του αριθμού των 4 αδειών, όταν φαινόταν πως στην πράξη και πρόβλημα θα δημιουργούσε και θα άνοιγε το δρόμο για τις σημερινές, εν εξελίξει συγχωνεύσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *