Αυξήσεις για τους νυν και τους επόμενους στη διοίκηση της ΕΡΤ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συνολική δαπάνη 491.007 ευρώ για την ΕΡΤ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση των αποδοχών των διοικούντων και των ανώτερων στελεχών, ύστερα από αίτημα της εταιρείας. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου, με τις υπογραφές των Θεόδωρου Σκυλακάκη και Γιάννη Οικονόμου, και αφορούν τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ και περίπου 60 ανώτερα στελέχη.

Η πρόβλεψη για την αύξηση των μισθών της διοίκησης προβλεπόταν στο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας που είχε συνταχθεί πριν από τέσσερα χρόνια με στοιχεία από την Grant Thornton και, ειδικά για τα μισθολογικά, από την Korn Ferry. Η διοίκηση της ΕΡΤ είχε θέσει το θέμα στο χρονικό αυτό διάστημα, χωρίς να λάβει απάντηση και συνεπώς κανείς, ούτε η ΕΣΗΕΑ, δεν μπορεί να ισχυριστεί πως αιφνιδιάστηκε. Η συνολική δαπάνη για την αύξηση των αμοιβών των μελών του ΔΣ που θα επιβαρύνει τον ισολογισμό του 2023 ανέρχεται σε 128.198 ευρώ και σε 135.780 ευρώ για τις επόμενες χρήσεις.

Στα 6.650 ευρώ ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, η μεικτή μηνιαία αμοιβή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αυξάνεται στα 5.100 ευρώ από 2.850 ευρώ (μεικτά), που ίσχυε ως σήμερα. Αυτό είναι το μεικτό ποσό που θα λαμβάνει από την έναρξη ισχύος της απόφασης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα και του διευθύνοντος συμβούλου, μετά την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου, τον Ιούνιο του 2022. Η μεικτή μηνιαία αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές καθώς και οι αμοιβές για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΣ και οι νόμιμες κρατήσεις, ανέρχεται σε 6.650 ευρώ, από 4.275 ευρώ (μεικτά) που ίσχυε μέχρι πρότινος. Η αμοιβή αυτή δεν καταβάλλεται, εφόσον χηρεύει η θέση.

 Τα χρήματα των υπολοίπων μελών του ΔΣ

Η μεικτή μηνιαία αμοιβή των υπολοίπων τριών μελών του ΔΣ ανέρχεται σε 2.000 ευρώ μεικτά, από 1.200 ευρώ που ίσχυε πριν. Τα χρήματα αυτά θα λαμβάνουν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίνος Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη. Για τους εκλεγέντες από τους εργαζομένους-μέλη του ΔΣ προβλέπεται πλέον μεικτή αμοιβή 900 ευρώ. Ο ν. 4324/2015 του Νίκου Παππά προέβλεπε πως η συμμετοχή στο ΔΣ της ΕΡΤ δεν συνεπαγόταν και αμοιβή, ύστερα από αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είχε γίνει δεκτό. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας δήλωσε πως δεν θα τη λαμβάνει, ενώ το άλλο μέλος του ΔΣ, ο Μανώλης Παπανικήτας, δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

 Ωφελημένοι και οι γενικοί διευθυντές

Με τη δεύτερη απόφαση, για τα διευθυντικά στελέχη, η επιβάρυνση για την τρέχουσα χρήση ανέρχεται σε 362.809 ευρώ. Οι γενικοί διευθυντές θα λαμβάνουν μεικτό ποσό 4.300 ευρώ, οι αναπληρωτές γενικοί διευθυντές 3.800 ευρώ, ο διευθυντής επιπέδου 1 3.330 ευρώ, ο διευθυντής επιπέδου 2 2.900 ευρώ και ο διευθυντής επιπέδου 3 2.500 ευρώ. Ο υποδιευθυντής επιπέδου 1 θα λαμβάνει μεικτά 2.600 ευρώ, όσοι είναι στο επίπεδο 2 θα παίρνουν μεικτό ποσό 2.400 ευρώ και όσοι είναι στο επίπεδο 3 θα λαμβάνουν 2.200 ευρώ μεικτά. Το έκτακτο προσωπικό που έχει θέσεις ευθύνης θα έχει μεικτές αποδοχές 2.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *