Ξεκινάει σήμερα η νέα Nova Telecommunications & Media

EON Nova Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

H Nova Telecommunications & Media Μονοπρόσωπη είναι γεγονός. Στις 2 Ιανουαρίου 2023 έγινε η καταχώρηση στο ΓΕΜΗ, όπου καταγράφεται η απορρόφηση των εταιρειών Nova Τηλεπικοινωνίες Μονοπρόσωπη, Nova Broadcasting και NetMed Διαχειριστικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες από την (πρώην) Wind Hellas.

Πλέον, δύο χρόνια μετά τις εξαγορές της Forthnet και της Wind, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, η United Media διαθέτει μία ενιαία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, κινητής – σταθερής τηλεφωνίας και internet, με φιλοδοξίες για είσοδο και στον χώρο της πληροφορικής και της ελεύθερης τηλεόρασης.  Τα επίσημα εγκαίνια της νέα Nova θα γίνουν σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2023,  ενώ όλο αυτό το διάστημα τρέχει μια διαφημιστική καμπάνια στην πλειονότητα των ΜΜΕ και στις στάσεις των λεωφορείων.

Η αξία της άδειας συνδρομητικής τηλεόρασης και η υποχρέωση καταβολής τελών

Στη νέα εταιρεία περνάει η σύμβαση παροχής υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης και της άδειας που τη συνοδεύει, διάρκειας 15 ετών. Η σύμβαση αυτή υπεγράφη ανάμεσα μεταξύ της πρώην Nova Broadcasting (πρώην Forthnet Media) και του Ελληνικού Δημοσίου και λήγει το 2029. Η σύμβαση αυτή είναι σημαντική καθώς δίνει το δικαίωμα εκπομπής μέσω δορυφόρου στην εταιρεία και συνοδεύεται από ένα ετήσιο κλιμακούμενο τέλος επί του κύκλου εργασιών (0,5% – 3%) ανά δύο χρόνια εκπομπής. Τα χρήματα αυτά καταβάλλονται στο Ελληνικό Δημόσιο με απόφαση που εκδίδει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία πρέπει να αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας Nova Telecommunications & Media Μονοπρόσωπη (πρώην Wind Hellas) ανέρχεται σε 45.393.762 ευρώ, διαιρούμενο σε 45.393.762 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η καθεμία. Το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 3 ως και 15 μέλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *