Nova επί… τέσσερα από 11 Ιανουαρίου 2023

EON Streaming WIND ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στην τελική ευθεία για την ενοποίηση Nova – Wind με την απορρόφηση των εταιρειών της πρώτης από τη δεύτερη. Η νέα εταιρεία της United Media θα έχει την εμπορική ονομασία Nova και θα παρέχει κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία, internet και συνδρομητική τηλεόραση από τις 11 Ιανουαρίου 2023, ενώ έχει στόχο να μπει στην ελεύθερη τηλεόραση και στην πληροφορική σε συνεργασία με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη.

Ένα από τα ζητήματα που έπρεπε να καλύψει η United Media όταν απέκτησε τη Forthnet (Nova) ήταν η αποπληρωμή των δανείων και η κάλυψη των υπόλοιπων, σοβαρών οικονομικών ζητημάτων. Όσον αφορά τα αρνητικά ίδια κεφάλαια της Nova Broadcasting, στον ετήσιο απολογισμό της σημειώνεται ότι «τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα και οι αναμενόμενες ταμειακές ροές, σε συνδυασμό με την υποστήριξη του Ομίλου United Group, στον οποίο ανήκει η Εταιρεία, αναμένεται να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση τόσο της εταιρείας NOVA Τηλεπικοινωνίες ΜΑΕ όσο και της Εταιρείας και θα είναι ικανές να καταστήσουν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας ίσο ή ανώτερο του μισού (1/2) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της».

Αναφορικά με τη στήριξη του Ομίλου United Group επισημαίνονται τα εξής: «Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 η μέτοχος εταιρεία Newco United Group Hellas Sarl έχει εισφέρει στην Εταιρεία και στη NOVA ΜΑΕ, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, ποσό 240 εκατ. ευρώ, το οποίο συνέβαλε στην αποπληρωμή υφιστάμενων και ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων των εταιρειών, συνολικού ποσού 262 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκτιμάται ότι η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των τριών εταιρειών του Ομίλου NOVA (NOVA Τηλεπικοινωνίες MAE, NOVA Broadcasting AE και Netmed MAE), με απορρόφησή τους από την εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ, θα συμβάλλει σημαντικά και θα επιταχύνει την επίτευξη των στόχων της Εταιρείας και του Ομίλου United Group, που στοχεύει να επενδύσει συνολικά 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *