Μείζονος σημασία αθλητικά γεγονότα και για ψηφιακές πλατφόρμες!

Streaming

Οι   χώρες της Ευρώπης προβληματίζονται για το «κλείδωμα» των πιο δημοφιλών αθλητικών γεγονότων με συνδρομές σε πλατφόρμες. Ενώ στη χώρα μας η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τη λίστα των γεγονότων μείζονος σημασίας, που θα πρέπει να μεταδίδονται στην ελεύθερη τηλεόραση, στη Μεγάλη Βρετανία επανεξετάζεται η νομολογία για τα ψηφιακά δικαιώματα.

Στόχος του βρετανικού υπουργείου Ψηφιακών Υποδομών είναι να ισχύσει η υποχρέωση ελεύθερης μετάδοσης των σημαντικών αθλητικών γεγονότων και στο διαδίκτυο. Σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης, στην Ισπανία, ετοιμάζονται για τη μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ με την τεχνολογία UHD-4K, σε ποιότητα HDR.

Το εγχείρημα ανήκει στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας (RTVE), που έχει τα δικαιώματα του Μουντιάλ και θα προσφέρει για πρώτη φορά εντελώς δωρεάν στο κοινό ποδοσφαιρικούς αγώνες με την ψηφιακή τεχνολογία UHD-4K, απογειώνοντας την ποιότητα της εικόνας. Το εγχείρημα στηρίχθηκε από τις ισπανικές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και από ισπανικό πανεπιστήμιο, το οποίο είχε αναλάβει εδώ και έναν χρόνο τις απαραίτητες δοκιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *