Με 40% επιβαρύνονται οι συνδρομές σε Cosmote TV και Nova!

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της Cosmote TV και της Nova, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τον ειδικό φόρο τηλεόρασης (10%) μόνο για τους δύο μεγάλους παίκτες της Ελλάδα, αφήνοντας στο απυρόβλητο όλες τις εταιρείες streaming που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Και ενώ το κράτος αδυνατεί να τις εντοπίσει και να επιβάλει την αντίστοιχη φορολογία, οι συναρμόδιοι υπουργοί παρουσιάζουν συνεργασίες μαζί τους σε άλλα πεδία.

Συνολικά, οι συνδρομές στην Cosmote TV και στη Nova επιβαρύνονται κατά 40%, ενώ οι streaming πλατφόρμες πληρώνουν στην καλύτερη περίπτωση ΦΠΑ σε χώρα της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι συνδρομές των Ελλήνων μετατρέπονται σε συνάλλαγμα που φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση στο εξωτερικό.

Ο φόρος του 10% στη συνδρομητική TV επιβλήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ την περίοδο εκείνη. Η ΝΔ πάγωσε για ένα έτος τη φορολογία και την επανέφερε το καλοκαίρι του 2022, με τη δικαιολογία πως επρόκειτο για ένα σταθερό έσοδο, αδυνατώντας να εντοπίσει τις streaming υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *