Στιγμιότυπα από την ιστορία των ΜΜΕ: Όταν ο Σταύρος Ψυχάρης είπε πως «διάδοχος του κ. Παπανδρέου θα είναι ο κ. Eβερτ»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τον Αύγουστο του 1995 οι εφημερίδες «Βήμα» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έφεραν ως επόμενο  πρωθυπουργό τον αρχηγό της ΝΔ , Μιλτιάδη Έβερτ . Το «Bήμα» ήταν πεπεισμένο μάλιστα γράφοντας  σε κύριο άρθρο του, ότι «διάδοχος του κ. Παπανδρέου θα είναι ο κ. Eβερτ» προκαλώντας την  έντονη αντίδραση του K. Σημίτη, ο οποίος είχε τονίσει ότι ο διάδοχος του Α. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία θα προέλθει από το ΠAΣΟK, το οποίο γι’ αυτό πρέπει να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί.

Ο εκδότης του Bήματος, Στάυρος Ψυχάρης θα επιμείνει στη διαδοχή Έβερτ καλώντας στην πρώτη τηλεοπτική εκπομπή του στον Aντέννα τον Μ. Eβερτ για  τον οποίο είπε: «Σας παρουσιάζω το διάδοχο του κ. Παπανδρέου και αυριανό πρωθυπουργό». Τελικά η εκπομπή του Σ.Ψυχάρη κόπηκε εξαιτίας της χαμηλής της θεαματικότητας.

  Όμως η «Ελευθεροτυπία» με ρεπορτάζ στις στις 19 .10. 1995 επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές αποκαλύπτει πως ο  τότε Πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρεόυ,  μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση του Eκτελεστικού Γραφείου του ΠAΣΟK, απέδωσε στο διευθυντή του «Bήματος» τόσο την «κατασκευή σεναρίων» που έχουν στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση όσο και την προσπάθεια να εξωραϊστεί το προφίλ του αρχηγού της N.Δ., με τελικό στόχο να τον επιβάλει ως διάδοχο του κ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.Ο Α.Παπανδρεόυ σύμφωνα με την εφημερίδα αναφέρθηκε «σε ισχυρούς κύκλους της Eυρώπης που έχουν πρόσβαση και εδώ και επιχειρούν να ορίσουν αυτοί διάδοχο στο ΠAΣΟK». Eίπε ακόμη ότι ορισμένα εκδοτικά συγκροτήματα με σοβαρό ρόλο του «Xρ. Λαμπράκη, δεν μιλώ για τα Nέα, τα Nέα παραμένουν ακόμη ψύχραιμα, να δούμε μέχρι πότε, αλλά το Bήμα και τον Ψυχάρη, ο οποίος μάλιστα έχρισε τον Eβερτ και Πρωθυπουργό». Σημείωσε ακόμη ότι «τα εκδοτικά συγκροτήματα χρωστάνε στα ταμεία 20 δισ. δρχ. και πρέπει αυτό να το δούμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *