Ακριβότερη η συνδρομητική TV κατά 10%

cosmote Streaming United Media ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης έχει την υπογραφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή του 3ου Μνημονίου. Την έμπνευση είχε στέλεχος της ΕΙΤΗΣΕΕ και την κατέθεσε μαζί με άλλες αντίστοιχες ιδέες στο Υπ. Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την υιοθέτησε και οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν κατά 10% για να βλέπουν Cosmote TV ή Nova και κατά 5% για να έχουν σύνδεση στο Internet.

THE LOST DAUGHTER: OLIVIA COLMAN as LEDA. CR: YANNIS DRAKOULIDIS/NETFLIX © 2021.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ένα τρυκ. Επειδή γνώριζε πως επρόκειτο για ένα σίγουρο φόρο, που πληρώνεται ηλεκτρονικά από το σύνολο των συνδρομητών , δεν τον κατάργησε, αλλά τον “πάγωσε” για έναν έτος. Όλο αυτό το διάστημα και κατά την έτη του μνημονίου δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι υπηρεσίες streaming χωρίς να πληρώνουν φόρους, παρά μόνο ΦΠΑ στην Ολλανδία. Κανείς από την Κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ δεν έσπευσε να αντιμετωπίσει το ζήτημα:Είτε να επιβάλει φόρους και στις υπηρεσίες streaming, είτε να κερδίσει αντισταθμιστικά οφέλη για τον οπτικοακουστικό κλάδο, όπως έκανε η Ισπανία με το Netflix.

Φαίνεται πως οι πολυεθνικές επιχειρήσεις προσφέρουν αίγλη και κύρος στους υπουργούς υψηλότερη από εκείνη που δίνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην Ελλάδα. Οπότε η Κυβέρνηση έκρινε πως ήταν πιο σκόπιμο να επιβαρυνθούν οι συνδρομητές της Cosmote TV και της Nova, παρά να ζητηθούν τέλη από τη Disney+, το Netflix, την Amazon Video Prime, την Apple TV και την ANT1+. Αντιθέτως η Ελλάδα πλήρωσε για την παρουσία της Disney στη χώρα μας επιδοτώντας την παραγωγή της ταινίας “Άνοδος:Η ιστορία των Αντετοκούμπο”, μέσω του ΕΚΟΜΕ. Πλήρωσε τη Disney, αλλά δεν πήρε τίποτα πίσω από τη Disney+ από το δημόσιο ταμείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *