Από το Mega στον Alpha: Η συνέχεια μιας επένδυσης

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στην αρχή ήταν η άρνηση για να παραμείνει εν ζωή το Mega. O Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκτήσει στον πλειστηριασμό το ΔΟΛ, ενώ στην Τηλέτυπος είχε μπει ήδη ο Ιβάν Σαββίδης. Η εταιρεία δεν κατέθεσε όμως αίτηση για άδεια και σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε αίτηση για άδεια, στη συνέχεια στον πλειστηριασμό της Τηλέτυπος, κέρδισε την ταινιοθήκη του Mega και δύο χρόνια αργότερα το κανάλι βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης.

Η επένδυση έγινε στον Alpha. O Δημήτρης Κοντομηνάς δεν είχε πλέον την βιολογική αντοχή να διατηρήσει το κανάλι. Εξαιτίας της έμμεσης συμμετοχής στo Star, επιλέχθηκε η λύση της απόκτησης του Alpha από τη Motor Oil. Το σχέδιο της διπλής πίεσης με Star και Alpha δεν απέδωσε. Ο νέο απόκτημα συνιστούσε εξαρχής βάρος για τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil.

H λύση δεν είναι άλλη από την έρευση επενδυτή. Ένα fund από το εξωτερικό αποκτάει το 50% των μετοχών και σε ένα δεύτερο στάδιο, επιχειρηματίας που ήδη σχετίζεται με τα media γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *