Από το CBS στο Mega: Η πορεία του Γ. Γαμπρίτσου στα media

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σήμερα είναι προγραμματισμένο το τελευταίο  ΔΣ της ΕΡΤ με τον Γιώργο Γαμπρίτσο στη θέση του Προέδρου της εταιρείας.Ο Γιώργος Γαμπρίτσος ανέλαβε για δεύτερη φορά τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ξεκίνησε την καριέρα του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS στις ΗΠΑ ως  μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος από το 1980 ως το 1989.

Τη χρονιά εκείνη έρχεται στην Ελλάδα όταν ξεκινάει η ιδιωτική τηλεόραση, με τη δημιουργία  του Mega. Είναι από τα ιδρυτικά του στελέχη αναλαμβάνοντας την κρίσιμη θέση ευθύνης του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών. Εργάστηκε στη θέση ως το 1996 οπότε και ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής ειδήσεων στη Syned του ομίλου Nova και στη συνέχεια διευθύνων σύμβουλος της NetMed από το 2005 ως το 2010.

Το 2010, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου,μετά από διαγωνιστική διαδικασία επιλέγει τον Γ. Γαμπρίτσο για τη θέση του Προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου. Από το 2011 ως το 2013 μετακινείται στον ΟΤΕ ως γενικός διευθυντής της ΟΤΕ TV (νυν  Cosmote TV) και στο διάστημα  2015-2016 στη Digea ως γενικός διευθυντής.

 Το Καλοκαίρι του 2019 με απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτακη, επιστρέφει στην ΕΡΤ ως διευθύνων σύμβουλος, με τον Κωνσταντίνο Ζούλα στη θέση του Προέδρου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *