Σχέδιο «ERT News»

ΕΡΤ

Το σχέδιο «ERT News» είναι το νέο εγχείρημα της ΕΡΤ στην πορεία για τις εκλογές. Στόχος είναι ο σταθμός να λάβει σταθερή μορφή, με δημοσιογράφους που θα εργάζονται αποκλειστικά για τον ειδησεογραφικό σταθμό, μεταδίδοντας παράλληλα τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ERT News θα μετακινηθεί στην πρώτη, «καλή», ψηφιακή συχνότητα της ΕΡΤ.

Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή οι ειδήσεις του Euronews, το οποίο λειτουργεί πλέον μόνο ως ειδησεογραφική ιστοσελίδα στην Ελλάδα, που θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενο του ειδησεογραφικού της καναλιού της ΕΡΤ. Η συμφωνία αξίας 300.000 ευρώ θα έχει 12μηνη διάρκεια και οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας θα παρέχουν στην ΕΡΤ τρεις ώρες πρόγραμμα καθημερινά καθώς και το υλικό της ενότητας «No comment».

Στο σχέδιο εντάσσεται η λειτουργία του ενιαίου newsroom στο Ραδιομέγαρο, το οποίο ωστόσο κρίθηκε ακατάλληλο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές κάνουν λόγο για τυφλά σημεία εξόδου, επισημαίνουν πως δεν υπάρχει δεύτερη έξοδος από το newsroom και συστήνουν ανακατατάξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *