Έρχονται τον Μάιο στο Cinobo

Streaming ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έρχονται τον Μάιο στο Cinobo


Πέντε θρυλικά φιλμ του Τζιμ Τζάρμους, το Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου σε Α’ αποκλειστική προβολή και το μεγαλύτερο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών, έρχονται μεταξύ άλλων αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo.


Ο Μάιος είναι μήνας Φεστιβάλ Καννών και για φέτος το Cinobo ετοιμάζει το μεγαλύτερο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, μέσα από πολλές πρωτότυπες λίστες ταινιών εμπνευσμένες από το φεστιβάλ, την ιστορία του, τους νικητές, ακόμα και τους φετινούς διαγωνιζόμενους. Ο μήνας όμως είναι άτυπα αφιερωμένος και στον μεγάλο Τζιμ Τζάρμους, αφού πέντε ταινίες του βγαίνουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα (Διακοπές Διαρκείας, Πέρα από τον Παράδεισο, Στην Παγίδα του Νόμου, Μια Νύχτα στον Κόσμο, Καφές και Τσιγάρα), εξερευνώντας την περίοδο που τον ανέδειξε σε κομβική μορφή του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Σε Α’ αποκλειστική προβολή και μετά την επιτυχημένη πορεία του στους κινηματογράφους, θα δούμε το πιο αγωνιώδες και ρεαλιστικό από οποιοδήποτε ριάλιτι μαγειρικής Σημείο Βρασμού του βρετανού Φίλιπ Μπαραντίνι. Επίσης αποκλειστική πρεμιέρα κάνει η πρόταση του Κοσόβου για τα φετινά Όσκαρ Βασίλισσα της Κυψέλης της Μπλέρτα Μπασόλι, μια συγκλονιστική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης. Από τον Φινλανδό σκηνοθέτη του βραβευμένου Ο Τυφλός που Δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό, που αναμένεται προσεχώς στους κινηματογράφους, έρχεται σε Α’ αποκλειστική προβολή το Ουστ!, αναρχική κοινωνική σάτιρα με την τρέλα των πρώτων ταινιών του Καουρισμάκι. Ο τίτλος τα λέει όλα για το ντοκιμαντέρ Γουέστγουντ: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια που κάνει πρεμιέρα στο Cinobo και φωτογραφίζει γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής της πιο αντισυμβατικής σχεδιάστριας μόδας της εποχής μας.

Το ελληνικό σινεμά εκπροσωπείται αυτό τον μήνα από το Σελήνη, 66 Ερωτήσεις που έρχεται σε Α’ αποκλειστική προβολή: το χειροποίητο, καθηλωτικά προσωπικό και ατόφια συναισθηματικό ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου, με τη Σοφία Κόκκαλη σε μια σαρωτική ερμηνεία. Καθώς επίσης και από την ταινία Η Δουλειά Της του Νίκου Λαμπό, που φωτογραφίζει τη γυναικεία χειραφέτηση στην Ελλάδα της κρίσης, φέρνει στο νου αδερφούς Νταρντέν και βραβεύεται στη Θεσσαλονίκη για τη συνταρακτική πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Το βασισμένο σε αφρικανικό μύθο Ο Κιρικού και η Μάγισσα, γνώρισε απροσδόκητη επιτυχία στη Γαλλία κι έδειξε το δρόμο για ένα διαφορετικό animation για παιδιά. Το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα στη Βενετία και υποψήφιο για τρία Όσκαρ Μυστικό της Βέρα Ντρέικ είναι μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του Μάικ Λι με μια εξαιρετική Ιμέλντα Στάντον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. O ανεξάντλητος κι αταξινόμητος Βέρνερ Χέρτσογκ, γοητευμένος από την Ιαπωνία της τεχνολογίας και της παράδοσης, σκηνοθετεί το Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.,μια ταινία μυθοπλασίας για ένα υπαρκτό γιαπωνέζικο φαινόμενο που μοιάζει με sci-fi ιδέα.Ο πολύ αγαπητός στην Ελλάδα Ισπανός Χούλιο Μέντεμ έρχεται με τους Εραστές του Αρκτικού Κύκλου, μια εναλλακτική ιστορία αγάπης από τα 90s που κέρδισε Βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας και τις καρδιές των θεατών για πάντα.

Ο Συγγραφέας είναι το αγωνιώδες θρίλερ με φόντο την Κυανή Ακτή που θα ενθουσιάσει τους φαν του γαλλικού σινεμά, ενώ οι Απαγορευμένες Συναντήσεις είναι η ιστορία αγάπης ενός Παλαιστίνιου και μιας Ισραηλινής, που απέσπασε Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Οι πολυβραβευμένοι Monos μάς σοκάρουν με την ιστορία παιδιών-στρατιωτών στα δάση της Κολομβίας, και τέλος στο Τσάι με τις Κυρίες τέσσερις κορυφαίες βρετανίδες ηθοποιοί (Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Άτκινς, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλόουραϊτ) κάνουν πάνω από ένα φλιτζάνι τσάι αποκαλυπτικές και απολαυστικές συζητήσεις για τις καριέρες τους.

Τέλος, ο Βρετανός Μάικλ Γουιντερμπότομ και οι πρωταγωνιστές του Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον υποδυόμενοι τους εαυτούς τους, μας ξεναγούν στη Μεσόγειο μέσα από τις τρεις ταινίες Ταξίδι στην Ιταλία, Ταξίδι στην Ισπανία, Ταξίδι στην Ελλάδα.

Συλλογές

Coffee & Cigarettes: Το Σινεμά του Τζιμ Τζάρμους
Σιωπές, μινιμαλισμός, καλτ χαρακτήρες, μπλουζ, ατέλειωτοι αυτοκινητόδρομοι. Ποίηση σε slow motion, ένα σινεμά μοναδικό και αυθεντικό που όρισε την έννοια του ανεξάρτητου στις ΗΠΑ, δημιουργώντας σκληροπυρηνικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα φυσικά. Ακολουθούμε το συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι του Τζιμ Τζάρμους παρέα με καφέ και τσιγάρα.
Από τις 4 Μαΐου στο Cinobo


Cannes XXL
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, μέσα από πολλές πρωτότυπες λίστες ταινιών εμπνευσμένες από το φεστιβάλ, την ιστορία του, τους νικητές, ακόμα και τους φετινούς διαγωνιζόμενους.
Θα ακολουθήσει αναλυτικό Δελτίο Τύπου.
Από τις 12 Μαΐου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

Το Μυστικό της Βέρα Ντρέικ (Vera Drake)

Μάικ Λι

Μία από τις σπουδαιότερες στάσεις στην καριέρα του σκηνοθέτη, βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, υποψήφια για 3 Όσκαρ και με μια αξέχαστη ερμηνεία της Ιμέλντα Στάντον.
Στις 2 Μαΐου στο Cinobo

Σημείο Βρασμού (Boiling Point)

Φίλιπ Μπαραντίνι

Εντυπωσιακά δομημένη ως ένα περίτεχνο μονοπλάνο και πιο αληθινή από οποιοδήποτε reality μαγειρικής έχει υπάρξει ποτέ, ένα συναρπαστικό θρίλερ-πραγματικός εφιάλτης στην κουζίνα.

Στις 3 Μαΐου στο Cinobo

Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε. (Family Romance, LLC)

Βέρνερ Χέρτζογκ

O ανεξάντλητος κι αταξινόμητος Χέρτσογκ, γοητευμένος από την Ιαπωνία της τεχνολογίας και της παράδοσης, σκηνοθετεί μια ταινία για ένα γιαπωνέζικο φαινόμενο που μοιάζει με sci-fi ιδέα.

Στις 6 Μαΐου στο Cinobo

Ο Κιρικού και η Μάγισσα (Kirikou and the Sorceress)

Μισέλ Οσελό

Ή όχι ακριβώς το παιδικό που θα έφτιαχνε η Disney. Βασισμένη σε αφρικανικό μύθο, γνώρισε απροσδόκητη επιτυχία στη Γαλλία κι έδειξε το δρόμο για ένα διαφορετικό animation για παιδιά.

Στις 9 Μαΐου στο Cinobo

Γουέστγουντ: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια (Westwood: Punk, Icon, Activist)

Λόρνα Τάκερ

Σύμβολο του πανκ κινήματος, πρωτοπόρος σχεδιάστρια μόδας, ακούραστη ακτιβίστρια. Οι πολλές και ταραχώδεις ζωές της Βίβιεν Γουέστγουντ όπως τις αφηγείται για πρώτη φορά η ίδια.

Στις 10 Μαΐου στο Cinobo

Ο Συγγραφέας (A Perfect Man)

Γιάν Γκοζλάν

Πίσω από την επιτυχία, κρύβεται ένα ένοχο ψέμα. Αγωνιώδες «λογοτεχνικό» θρίλερ με φόντο την Κυανή Ακτή, με πρωταγωνιστή τον Πιέρ Νινέ της ταινίας Yves Saint Laurent.

Στις 13 Μαΐου στο Cinobo

Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου (Lovers of the Arctic Circle)

Χούλιο Μέντεμ

Ένα από τα πιο τρυφερά και πρωτότυπα love stories του ευρωπαϊκού σινεμά, μια ιστορία κυκλικών επαναλήψεων και άσβεστου πάθους με βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Στις 16 Μαΐου στο Cinobo

Ουστ! (Nimby)

Τέμου Νίκι

Σπαρταριστό φινλανδικό μακελειό που σατιρίζει σύγχρονα κοινωνικά θέματα, από τον σκηνοθέτη που μετέπειτα γοήτευσε τα φεστιβάλ του πλανήτη με το Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό.

Στις 17 Μαΐου στο Cinobo

Τσάι με τις Κυρίες (Tea with the Dames)

Ρότζερ Μίτσελ

Το πιο απολαυστικό τσάι που έχετε πιει, μια απλή ιδέα που φέρνει στο ίδιο τραπέζι 4 κολώνες της βρετανικής υποκριτικής έτοιμες να μιλήσουν με χιούμορ ακόμη και για τις κόντρες τους!

Στις 19 Μαΐου στο Cinobo

Ταξίδι στην Ιταλία (The Trip to Italy)

Μάικλ Γουιντερμπότομ

Οι Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον χαλαρώνουν με μια σειρά μεσογειακών και οικείων σε εμάς περιπετειών, γεμάτων εξαίσια πιάτα, περιπλανήσεις κάτω από τον ήλιο, έρωτες και παραλίες.

Στις 20 Μαΐου στο Cinobo

Ταξίδι στην Ισπανία (The Trip to Spain)

Μάικλ Γουιντερμπότομ

Η περιπλάνηση των δύο χαρακτήρων συνεχίζεται στην ενδοχώρα της πατρίδας του Δον Κιχώτη με την κρίση ηλικίας να δίνει μια αναπάντεχη ως και σουρεαλιστική τροπή στις περιπέτειές τους.

Στις 20 Μαΐου στο Cinobo

Ταξίδι στην Ελλάδα (The Trip to Greece)

Μάικλ Γουιντερμπότομ

Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς βρίσκει τους δύο κωμικούς να αναλογίζονται την ίδια τους τη ζωή με φόντο μνημεία ενός αρχαίου πολιτισμού και μεθυστικές γεύσεις για συνοδευτικό.

Στις 20 Μαΐου στο Cinobo

Η Δουλειά Της (Her Job)

Νίκος Λαμπό

Η γυναικεία χειραφέτηση στην Ελλάδα της κρίσης, που φέρνει στο νου αδερφούς Νταρντέν. Πρεμιέρα στο Τορόντο, βραβείο στη Θεσσαλονίκη για τη συνταρακτική Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Στις 23 Μαΐου στο Cinobo

Η Βασίλισσα της Κυψέλης (Hive)

Μπλέρτα Μπασόλι

Συγκλονιστική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που αποτέλεσε την πρόταση του Κοσόβου για τα Όσκαρ, θριάμβευσε στο Σάντανς και κέρδισε Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στις 24 Μαΐου στο Cinobo

Απαγορευμένες Συναντήσεις (The Reports on Sarah and Saleem)

Μουάγιαντ Άλαγιαν

Πολιτικό θρίλερ, απαγορευμένο love story και πανίσχυρο δράμα, η ιστορία δύο ανθρώπων εγκλωβισμένων σε έναν κόσμο που καταδικάζει την αγάπη τους. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Στις 26 Μαΐου στο Cinobo

Οι Monos (Monos)

Αλεχάντρο Λάντες

Κυνηγητό στη Νοτιοαμερικανική ζούγκλα σε ένα θρίλερ-αισθητική και φιλοσοφική εμπειρία πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση, βραβευμένο μεταξύ άλλων σε Σάντανς, Λονδίνο, Σαν Σεμπαστιάν.

Στις 27 Μαΐου στο Cinobo

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις (Moon, 66 Questions)

Ζακλίν Λέντζου

Ένα χειροποίητο, καθηλωτικά προσωπικό και ατόφια συναισθηματικό ντεμπούτο για μια κόρη κι έναν πατέρα, μακριά και κοντά την ίδια στιγμή, με τη Σοφία Κόκκαλη σε μια σαρωτική ερμηνεία.

Στις 31 Μαΐου στο Cinobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *