COSMOTE: Σε 650.000 σπίτια και επιχειρήσεις έφτασε η οπτική ίνα, στόχος το 1 εκατ. μέσα στη χρονιά

INTERNET ΕΕΤΤ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις 650.000 έφτασαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα. Επιταχύνοντας την υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου για την αναβάθμιση της χώρας, που ξεπερνά τα  3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος ΟΤΕ προχωρά δυναμικά για να καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα, φέρνοντας το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022, και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Παράλληλα, ταχύτατα υλοποιείται και η πρωτοβουλία του Ομίλου για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για τους πελάτες COSMOTE, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022, και σύμφωνα με τις εγκρίσεις της EETT. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Ήδη, η αναβάθμιση ταχυτήτων έχει υλοποιηθεί για 210.000 πελάτες, δηλαδή περίπου το 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν.

Οι δύο πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του FTTH και την άμεση αναβάθμιση των ταχυτήτων, αναβαθμίζουν τη χώρα, αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 και του Εθνικού Πλάνου Ευρυζωνικότητας 2021-2027, αλλά και στη σημαντική βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI. Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, με το οποίο η χώρα αλλάζει ταχύτητα, ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *