Με το κλείσιμο του Mega δεν "καταργείται η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων";

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Mega οδηγείται σε λουκέτο, μέσα σε μια εκκοφαντική σιωπή. Η ΕΙΤΗΣΕΕ, της οποίας είναι μέλος δεν διαμαρτύρεται για τη στάση των μετόχων, ενώ η Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ, στην οποία είναι μέτοχος η Τηλέτυπος ΑΕ, έχει ήδη αποσύρει το κανάλι από τα δικαιωτα που εκπροσωπεί.
Ο περιορισμός των τηλεοπτικών σταθμών, που μάλιστα η αδειοδότησή τους γίνεται απευθείας από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση συνιστά πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία, καθώς καταργείται η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων”, δήλωνε η ΕΙΤΗΣΕΕ σε non paper δημόσιας χρήσης το 2016. Ήταν η εποχή λίγο πριν την πρώτη απόπειρα αδειοδότησης. Τότε, λοιπόν,  υπογράμμιζε η ΕΙΤΗΣΕΕ πως “επιβάλλεται λοιπόν ένα είδος ολιγοπωλίου, το οποίο είναι και ευκολότερα διαχειρίσιμο από την κυβέρνηση, καθώς μπορεί καλύτερα να ελέγχει και εκβιάζει τους ελάχιστους σταθμούς που θα μείνουν, είτε μέσω της διανομής της κρατικής διαφήμισης είτε απειλώντας ότι θα βγάλει άδειες, αν δεν υπακούσουν στις επιταγές που επιβάλει”.
Πέρασαν από τότε δύο χρόνια και το Mega αργοσβήνει έχοντας δεσμευμένη περιουσία σε μετρητά ύψους 50 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Τώρα οι αναφορές αυτές, την εποχή που έγινε η τεράστια προσπάθεια να μην χορηγηθούν οι 4 άδειες, ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Τώρα που οδηγούμαστε άτυπα σε μια αγορά 4+2 σταθμών, με το κλείσιμο του Mega, κανείς δεν ενοχλείται, από όσους σήκωναν το δάκτυλο.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *