Μακεδονία TV και Mega

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στην  περίπτωση του Μακεδονία TV για το ΕΣΡ, με τη σημερινή του σύνθεση μέτρησε το γεγονός πως από τις 30 Ιουνίου 2016, είχε κατατεθεί η αίτηση για να θεωρηθεί ο σταθμός ως μή ενημερωτικός. Αρκούσε η επισύναψη του εβδομαδιαίου προγράμματος. Είναι η εποχή που το συμβούλιο, υπολειτουργεί καθώς η ΝΔ δεν συναινεί στη συγκρότηση του οργάνου.
Σε αντίθεση με το Mega που δεν έκανε δήλωση το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της στάσης μετόχων και τραπεζών, χθες τα μέλη του οργάνου, ρώτησαν και δικαιωματικά τα πάντα.  Δηλαδή προχώρησαν σε μια επί της ουσίας εξέταξη όπως έπρεπε. Και φυσικά, όπως φαίνεται το Mega δύσκολα θα αποφύγει το μαύρο. Όμως κάθε εξέταση πρέπει να ελέγχεται ισότιμα.  Αν ισχύει το τυπικό σκέλος για το Μακεδονία TV, τότε ανάλογη θα πρέπει να είναι και η στάση για το Mega. Αν ρωτάνε τα μέλη του ΕΣΡ για τους μετόχους του Mega, μήπως θα πρέπει να ρωτήσουν και για τους μετόχους του Μακεδονία TV και να καλέσουν για παράδειγμα και τους τεχνικούς από τη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν.
 
Και για να το προχωρήσουμε λίγο. Το Μακεδονία TV που θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1, δεν θα ήθελε να έχει αντίπαλο στις θεματικές άδειες το Mega για προφανείς λόγους.
Το ΕΣΡ, κατά το ΣτΕ, έχει την τελική ευθύνη για την Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Οι υπογραφές των μελών του, έχουν τεράστια ισχύ.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *